A vártnál kevesebb ideig tarthat a Lánchíd lezárása

Új információk a Lánchíd felújításáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közeledik a Lánchíd és környékének felújítása, ám a jó hír, hogy a teljes lezárás a vártnál kevesebb ideig tart majd.


A Magyar Közlönyben megjelent információk alapján a Lánchíd felújítása során nem kell majd három és fél évig nélkülöznie a közlekedőknek a Dunán átívelő utat. A kormány összesen hétmilliárd forintot szán a 2020-as költségvetésből a Lánchíd és a Váralagút felújítására és a teljes vagy részleges forgalomkorlátozás időtartama nem haladhatja meg a 18 hónapot.
Hirdetés

A híd és környékének felújítását két ütemre bontják. Először a híd és a 2-es villamos alagútját, valamint annak felszíni környezetét teszik rendbe. A második ütemben a Váralagutat és a Clark Ádám teret újítják fel. A beruházás részeként kiszélesítik a járdát is a gyalogosok nagy örömére, valamint megvizsgálják a Vigadó térhez kapcsolódó, az alsó rakpartot is lefedő terasz megépítésének lehetőségét, amely kiváló közösségi térként szolgálhat. Ugyanakkor sokakban felmerült már a kérdés, hogy a Lánchídon szükséges-e megtartani az autós forgalmat, hiszen az áteresztőképessége minimális, más hidakhoz képest. Ám erről egyelőre nem döntöttek, a felújítás után valószínűleg megmarad a lehetőség az autóval közlekedőknek is az áthajtásra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?