A Venom a leggyorsabb, de a Veyron a rekorder

A Hennessey Venom 435,31 km/h sebességgel a leggyorsabb, de Bugatti Veyroné a Guinness rekord

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hennessey a Corvette tuningváltozatain túl nem állt le a kis Lotus Elise alapú Venom GT rekordkísérleteivel sem. Most már a Venom a leggyorsabb, de a Guinness rekord birtokosa még mindig a VW konszern Bugattija.

Korábban ment a csata, hogy a gyárilag 415-re korlátozott Bugatti Veyron 431 km/h-s sebességrekordja érvényes-e vagy sem, de végül az lett az állás, hogy a Guinness rekordok könyve eredményesnek titulálta a Veyron eredményét, mert csak elektronikai módosítás kellett a rekordhoz. A Hennessey Venom GT-t pártolók az 1244 lóerős kocsi mellet érveltek, mert az utcai változatban ment 427, most meg 435,31km/h sebességgel.
Hirdetés


Autós kártyában a Venom, amúgy a Veyron a király, mert a Guinness által megkövetelt oda-vissza két futamot (aminek az átlaga számít) nem tudták kivitelezni a mostani rekordfutáskor. A Kennedy űrközpont aszfaltjának használata így is két év szervezést igényelt a cégvezetés szerint. Így esett meg az, hogy bár hitelesített papírjuk van róla, hogy ők a leggyorsabbak, mégsem kerülnek be a legek könyvébe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre