A világ egyik legdrágább autója körözött a Nordschleifén

Egészen félelmetes hangot ad ki az 1500 lóerős Bugatti Divo éles helyzetben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ennyire különleges fogása talán még egyik szpotternek sem volt a Nordschleife mellett, mint az elmúlt napokban. Lekaptak egy tejesen kész Bugatti Divót, ahogy élesen küldik a Zöld Pokolban.

Rengeteg autóőrült ül órákon keresztül a Nordschleife kanyarjaiban azért, hogy valami különlegeset láthassanak. A gyártók fejlesztés alatt álló új modelljei a legérdekesebbek, mégis van olyan, amikor egy két éve bemutatott modell nagyjából mindent visz. Ilyet kaptak most lencsevégre és egy népszerű szpotter, AutoMotive Mike még le is filmezte azt a Bugatti Divót, ami a legdrágább autók között szerepel jelenleg. 40 példány készül belőle csupán, már a bemutatón mindegyiknek megvolt a gazdája, pedig 5 millió eurós árcédulával mutatták be.
Hirdetés
A Divo alapjait a Chiron adja, de 35 kilóval könnyebb nála, és az új aerodinamikai elemek 90 kilónyi plusz leszorítóerőt termelnek. Motorja 8,0 literes, 16 hengeres, négy turbója van és 2000-6000-es fordulatszám között 1600 Nm nyomatékot teljesít. Most végre mozgásban is láthatjuk és hallhatjuk a hangját, amihez mindenképp ajánlott a fülhallgató. Pokoli mély dübörgéssel érkezik és távozik a kanyarból, látszólag kiválóan tapad bődületes súlya ellenére is.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?