A világ első tetovált autója egy Lexus

Vajon egy új divatirányzatot látunk megszületni a tetovált Lexus képében?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Állítólag még soha senki nem készített olyan alkotást, mint a brit tetoválóművész, aki egy Lexus UX-hez nyúlt értő szemekkel.

Először én is csak pislogtam, nem értettem, hogyan is lehet egy autót tetoválni. Biztosan csak fényezésre gondolnak, de nem. Ugyanakkor egészen magától értetődő, hogy mit is jelent egy autó tetoválása. Hát persze, hogy a gravírozást! Persze a munka ezzel nincs elvégezve. A folyamatba a Lexus és Claudia De Sabe nyújt betekintést. A japán luxusmárka ugyanis a brit tetoválóművészt bízta meg a a különleges feladattal, hogy egy Lexus UX-et „varrjon szét”. Méghozzá egy tradicionális japán motívummal. Ez pedig nem más, mint a koi. Egy dekoratív, tenyésztett pontyfajta, amelyet Japánban a szeretet és a barátság jelképeként tartanak számon. Az irezumi – a hagyományos japán tetoválóművészet – világában erőt, gazdagságot, határozottságot, függetlenséget, kitartást és jó szerencsét tulajdonítanak a koi grafikának. Ám Claudia De Sabe, most kénytelen volt félretenni a megszokott tetováló eszközöket. Helyettük egy finom hegyű kézi fúróval dolgozott. Ezzel távolította el a fehér autóról a fényezést, hogy az alatta láthatóvá váló, nyers fémlemez háromdimenziós körvonalként rajzolja ki az autó teljes oldalát beborító mintát.
Hirdetés
Miután elkészültek a kontúrok, öt liternyi autófestéket vitt fel kézzel, hogy kiemelje a részleteket. Végül következett egy kis aranyfüst és a lakkozás. A végeredmény pedig lenyűgöző, és az elméletileg a világon egyedülálló, tetovált UX simán használható. Igaz, egy kőfelverődés után sikítófrászt kapna a tulajdonsoa, ha egyáltalán magánkézbe adnák a szakértők becslése szerint körülbelül 46 millió forint értékű kis Lexust.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?