A Világ Év Autója díjakkal vigasztalódhat a Porsche

Két díjat is bezsebelt a Porsche a Világ Év Autója választáson

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Év Autója díjról ugyan lecsúszott a Taycan, bár ott volt a dobogón, a Világ Év Autója választáson már győzelmet könyvelhetett el, más Porsche típusokkal karöltve.

Hirdetés
Habár még nincs akkora történelme, mint az európai Év Autója díjnak, azért a WCOTY, tehát a Világ Év Autója díj is egy nemzetközileg elismert, rangos jutalom. A 2020-as választáson pedig óriási sikert aratott a Porsche Taycan, ráadásul két kategóriában is. A „World Performance Car“ (nagyteljesítményű autók) kategóriában a Porsche történelmi hármas győzelmet aratott. A Taycan végzett az élen, de szorosan mögötte a 911 és a 718 Spyder/Cayman GT4 állhatott dobogóra. Emellett a Taycan a legjobb luxusautónak járó „World Luxury Car of the Year“ díjat is megkapta. A WCOTY zsűrije 86 tagot számlál, az autós újságírók ötven új modell közül választották ki a győzteseket, akiket a díjátadó szervezői egy élő közvetítés keretében hirdettek ki.
Hirdetés

Az új Porsche Taycan kettős győzelme a World Performance Car és a World Luxury Car of the Year kategóriákban kiválóan tükrözi célunkat, amit a Taycan kifejlesztése kapcsán meghatároztunk: egy olyan vezetőorientált, tisztán elektromos négyajtós sportautót akartunk létrehozni, amely bármilyen sportautó ellen fel tudja venni a versenyt.

Mondta az előbbieket Michael Steinern, a kutatási és fejlesztési részleg igazgatótanácsának tagja, aki a Porsche díjait átvette. „Ezen felül kiemelt fontossággal bírt a tervezés során a kompromisszumok nélküli hétköznapi használhatóság, a lehető legmodernebb digitális rendszer kialakítása, valamint a kiemelkedő kényelem négy utas számára. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a WCOTY zsűrije ilyen nagy elismeréssel honorálta fáradozásainkat.“
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?