A világ legértelmetlenebb gyorsulási versenye

Érdekes ellenfeleket választott a Jeep egy gyorsulási versenyhez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két ikonikus járművet hívott ki a Jeep annak örömére, hogy a Grand Cherokee Trackhawk debütált a brit piacon.


Klasszikus, negyedmérföldes gyorsulási versenyt rendezett a Jeep és nem is akármilyen ellenfeleket választott. Igen, a terepjáróiról híres Jeep, ám természetesen az egyik izmos modelljüket szeretnék népszerűsíteni a megmozdulással. Az SRT változatok már kivívták maguknak a tiszteletet, úgyhogy most a Trackhawk modellen volt a sor, hogy bizonyítson.

A modell a napokban debütált a brit piacon, ezért az egyik ellenfelének egy TVR Griffith sportautót választottak. A másik egy Audi Quattro, szóval két vén rókát kellett legyőznie a sportos terepjárónak. Már eleve furcsa, hogy ezt a két autót állították oda a rajthoz a Jeep ellenében, de ha vetünk egy pillantást a teljesítményadatokra akkor végképp teljesen értelmetlennek tűnik ez a csata.
Hirdetés

A Jeep Grand Cherokee Trackhawk motorterében V8-as HEMI erőforrás dolgozik 710 lóerővel és 868 Nm forgatónyomatékkal. Ezzel a gyári gyorsulási adata 3,7 másodperc álló helyzetből 100 km/h tempóra, a végsebessége pedig 290 km/h. Ezzel szemben a TVR Griffith csak 340, az Audi Quattro pedig 220 lóerős. Micsoda meglepetés! Egyikük sem tudta legyőzni a Jeep behemótját. Az amerikai gép 11,48 másodperc alatt teljesítette a negyedmérföldes távot, a TVR 13,81 másodpercet futott, az Audinak pedig 18,48 másodpercre volt szüksége. Látványosság szempontjából nagyszerű a videó, de előre tudhatóan egy pillanatig sem fenyegette senki a Jeep elsőségét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?