A világ legfeketébb autója egy BMW X6

Még a fényt is elnyeli a világ legfeketébb járgánya

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olyan mint egy fekete lyuk ez a BMW X6. Szinte elnyeli az összes fényt.

A nem is oly rég bemutatott vadonatúj X6-ra álmodott különleges fényezést a BMW, ám a megvalósításhoz a Surrey Nano Systems szakértőit is segítségül hívta, valamint a Levitation 29 nevű reklámügynökség is részt vett a munkában. Hogy miért annyira különleges a fényezés?
Nos, a Vantablack VBx2 egy olyan festék, amely a látható fény 99 százalékát elnyeli! A képeken jól látszik (vagyis nem látszik), hogy az autó vonalainak nagy része rejtve marad, csak a fényszórók, a hűtőmaszk és a lökhárítók bizonyos részei nem „tűntek el”, amiket nem fényeztek le a nanotechnológiás festékkel. A koncepció egyébként azért is érdekes, mert új megoldást kínálhat a kamuflázs álcák helyett, amelyekkel a prototípusok vonalait próbálják rejtegetni.
Hirdetés
A Vantablack X6-ost a Frankfurti Autószalonon lopja majd a fényt, persze az új „suvkupé” hagyományos fényezésű változatai mellett. Az alábbi rövid videóban pedig rövid bepillantást nyerhetsz az autó fényezésének folyamatába is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?