A világ leghosszabb robogója

Az őrült brit legújabb őrült motorja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

22 méteres és 25 személyes a világ leghosszabb robogója.


Egy brit vízvezeték-szerelő, a Lincolnshire-ben élő Colin Furze elkészítette a világ leghosszabb robogóját, és csak arra vár, hogy a Guinness Rekordok Könyve vizsgálóbizottsága is hitelesítse a rekordot.
A könyv szerint az eddigi leghosszabb robogó tizennégy méteres volt, ezt Furze építménye nyolc méterrel múlja felül, és összesen 25 személy szállítására képes. A szörny építéséhez két darab 125 köbcentis robogót vágott ketté Furze, majd az orr és a far közé alumínium vázat fabrikált, így kerülhetett huszonöt ülés a stretch-scooterre. A rekord hitelesítéséhez száz métert kell megtenni a járművel, de a brit Daily Mail riportja szerint Furze több mint egy mérföldet (1,6 km) tett meg, miközben 35 km/h-s végsebességet sikerült elérnie. Most elküldte a menetről készített videókat és a szemtanúk írásos beszámolóit a Guinness szerkesztőségének, és várja a rekord hitelesítését. Ő maga így számol be a rekorddöntési kísérletről:

Amikor először felszálltam, azt hittem nem fog működni, alacsony sebességnél annyira nehéz egyenesen tartani. Amikor viszont megindul, akkor már valamivel egyszerűbb a sofőr dolga, bár a nehéz kormányzás komolyan igénybe veszi a karizmokat. A motor annyira súlyos és nehezen vezethető, hogy szerintem képtelenség lenne hosszabbat építeni. Szerintem ez a rekord nagyon sokáig érvényben fog maradni.


Egyébként nem ez az első különleges robogó, amit Colin Furze készített. Tavaly egy 100 km/h feletti sebességre képes rokkantmopeddel sokkolt, előtte pedig lángszóróvá változtatott egy motort, amiért rövid időt hűvösön is kellett töltenie.
Fotó: Geoff Robinson
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?