A világ legkisebb szélvédőjét kapja a McLaren új roadstere

Tetőmentes szupersportautó érkezik a McLarentől, itt az első fotó!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egészen új vizekre evez a McLaren, az extrém jelző talán nem is a legjobb kifejezés az új modellre, amiről éppen most mutatták meg az első fotót.

Alaposan kilép komfortzónájából a McLaren, érkezik egy autójuk, aminek nem hogy teteje, de érdemi szélvédője sem lesz. A Speedsterként emlegetett újdonság végleges nevét egyelőre nem árulták el és a McLaren külön kiemelte, hogy nem ez lesz a neve. Bár a Speedtail után joggal várhatnánk, a Sennát ismerve azért van esély némi fantáziadús elnevezésre is. Ha már a két autó szóba jött, az új modell valahol a kettő között foglal majd helyet, vagyis fontos lesz a pályán való vezethetősége és a csúcssebessége is.
Hirdetés
Már az első fotóból elég sok részletre fény derül, pláne a világosított verzión. Minden részletében egészen új megoldásokat ismerhetünk majd meg, az első csomagtér fedélre például egy jókora légkivezető csatorna került, vélhetően ez segít abban, hogy az utastér fölött minden körülmények között átcsapjon a levegő és légbuborék keletkezzen. Technikai részleteket egyelőre nem árultak el, csupán annyit, amire nagyjából mindenki tippelt volna, mégpedig az, hogy V8-as duplaturbós motort kap, nagy valüszínűséggel hibrid hajtással kiegészítve. Szintén borítékolható, hogy bukósisak nélkül nem lesz vezethető az újdonság, így az extrém kifejezés talán nem is a legjobb egy olyan autóra, ami szélvédő nélkül érheti el a 300 km/h fölötti végsebességét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?