A világ legnagyobb busza egy Volvo lesz

Duplacsuklós busszal készül a Volvo, 30 méteres és 300 utast szállít majd

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bemutatta friss fejlesztésű busz alvázát a Volvo. Hamarosan elkészül rá a felépítmény is, amiben 300 utas fér majd el. Hatalmas szerelvény, nem belvárosi közlekedésre való.


Brazíliában leplezte le legújabb fejlesztéseit a Volvo egy Rio de Janeiróban megrendezett tömegközlekedési eszközöket bemutató kiállításon. A világ legnagyobb buszát készülnek megépíteni, amihez az alváz már közel kész állapotban van. 300 utas számára lenne rajta hely, ami 30-cal több, mint a Volvo legutolsó hasonló fejlesztésű autóbuszában. Méretének kulcsa, hogy három darabból áll és két forgó résszel kanyarodik.
Hirdetés
Az új fejlesztésű duplacsuklós Volvo 30 méter hosszú lesz, ekkora szerelvény a belvárosokban már nem fér el, így leginkább elővárosi szakaszokon lesz használható. Hasonló megoldással az Ikarus gyárban is foglalkoztak, létezett is működő duplacsuklós Ikarus. Habár működött, 22,5 méteres hossza miatt nem volt vele egyszerű közlekedni. Miután erősebb motort kapott, külföldre került, mivel a BKV-nak nem volt rá szüksége
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?