A világ legrondább Jeepje: itt az új Cherokee!

A SsangYong babérjaira pályázik az új Jeep Cherokee

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Színes tinták helyett vad lepényhalakról álmodhatott a tervező, aki megalkotta minden idők legijesztőbb Jeepjét. Pedig még a Kiától is lenyúlt egy fontos részletet.Március végén rendezik a New York-i Autószalont, ahol a Jeep bemutatja eddigi történetének legcsúnyább terepjáróját, az új Cherokee-t. Ahogy a képek is alátámasztják, az újdonságnak igencsak megosztó orr-részt terveztek, a hűtőmaszk osztott rácsozata úgy néz ki, mintha fejjel lefelé álló mobiltelefonokat pakoltak volna egymás mellé, meglehetősen szerencsétlenül néz ki a két oldalt három különálló egységből álló világítótest legfelső, összenyomott eleme, és egy huszáros vágással még a Kia tigrisorrát is sikerült lemásolni, csak itt nem a maszk, hanem a lökhárító alsó betétje formálja meg a koreai márkaarculatot meghatározó elemet. A dizájn legjobb része a trükkös domborulatokkal ellátott motorháztető, viszont a négyszöges kerékjárati ívek ennek hatását is semlegesítik: kíváncsian várjuk, milyen meglepetéseket rejteget az autó fenékrésze.
Hirdetés

A Dodge Dart alapjaira épített szoft terepes műszaki részletekről egyelőre hallgat a gyártó, de bennfentesek szerint négyhengeres 2,4 literes és 3,2 literes V6-os benzinesekre számíthatunk, Európában pedig 2 és 3 literes dízelekkel is megjelenhet az újdonság. A 2013 harmadik negyedévében piacra lépő modellhez mindenesetre kategóriájában legtágasabb utasteret, kiemelkedő menetkomfortot és elődjénél 45%-kal takarékosabb üzemet ígér a Jeep. Az ohiói Toledóban épülő új Cherokee forgalmazása hazájában 2013 harmadik negyedévében indul, ezt követően mutatkozhat majd be Európában is.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 06:50
  Permalink

  Aki erre azt mondja hogy szép annak baja van a szemével olyan fertelmes hogy a hátuljához el sem mentek mert az elején elhányták magukat! Igaz mindig akadnak ízlés ficamos emberek nekik lehet bejön ez az autó na nekik nagyon is ajánlom!

 • 2017.10.30. at 06:50
  Permalink

  Mondom én, hogy nem rossz ez … de sokan, lehurrognak. Egyébként is csak az elejéről vannak itt fotók. Milyen a hátulja, belsőtér, csomagtartó….? A 7 rekeszes homlokfal sem véletlen. Ez a Jeep tradicionális megjelenése. Mindig is ilyen volt és ezen most sem változtatnak. Ezért(is) Jeep egy Jeep. Talán a beharangozott 45%-os takarékosabb üzemmódon kellene felhördülni, mert ez inkább megmosolyogni való badarság.

 • 2017.10.30. at 06:50
  Permalink

  Szomorúan veszem tudomásul, és osztom az író véleményét. Ez valóban, még a Nissan Juke-nál is rondább, pedig azt hittem azt nem lehet felülmúlni.

 • 2017.10.30. at 06:50
  Permalink

  Jesszus ez tényleg über RONDA !!!! .. ezt tényleg tervezni kellett,hogy ilyen ocsmány legyen .. pedig az előző generáció nem nézett ki csúnyán ..!!!

Vélemény, hozzászólás?