A világ legtakarékosabb luxusautója a Mercedes S 250 CDI

Tabudöntés: négyhengeres Mercedes S-osztály

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem nagyon kell kompromisszumokat kötnie a négyhengeres Mercedes S használójának, 240 km/h a végsebesség.

Nesze neked hibrid: a világ legalacsonyabb szabványos fogyasztású luxusautója a Mercedes S 250 CDI, amely egy szimpla négyhengeres dízelmotorral bizonyítja a hagyományos technikában rejlő tartalékokat. A tulajdonosnak ráadásul nem nagyon kell lemondania semmiről sem, a 2,2 literes négyhengeres dízel a kettős feltöltésnek köszönhetően 500 Nm-es nyomatékkal bír már 1600-as percenkénti fordulaton, így a hétfokozatú automatikus váltónak nem nagyon kell halálra dolgoznia magát azért, hogy mozgásba lendítse a két tonnás karosszériát. Ráadásul már kezdettől fogva normál és nyújtott karosszériával is elérhető a négyhengeres dízel, azaz sofőrös limuzinként is megállja a helyét.
A legfontosabb számot az S 250 CDI-vel kapcsolatban még nem árultuk el. A szabványos átlagfogyasztása rövid és hosszú tengelytávolsággal egyaránt 5,7 l/100 km, ami a 83 literes üzemanyagtartályt is figyelembe véve 1456 km-es hatótávolságot jelent! Ezek után tényleg korainak tűnik még temetni a hagyományos belső égésű motort. Főleg, ha a menetteljesítmények tekintetében is igen jól helytáll az autó: a 100 km/h-s sebességet 8,2 másodperc alatt éri el, végsebessége 240 km/h – ezek kipróbálása esetén azonban nem reménykedhetünk a szabványos átlag tartásával. A négyhengeres dízelmotor megfelelő viselkedéséről vezérelt csillapítású motortartó bakok gondoskodnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?