A világbajnokság népszerűbb, mint valaha

BMW-motorral pályázik a Saab a rali vb-re

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb egykor híres ralimárka érdeklődik a világbajnokság iránt. A Saab a Minire épülő új modelljével térne vissza 2012-ben.

A Mini után a Saab is visszatérhet a rali világbajnokságra.
A svéd autógyárat tavaly még a bezárás fenyegette, ám végül a Spyker megvásárolta, amely egy új, a Mini alapjaira épülő kiskategóriájú modell bevezetésével lendítené fel az eladásokat.
Ehhez azonban a márka imidzsének javítására van szükség, főleg a fiatal vásárlók körében.
Ezért érdeklődnek a rali világbajnokság iránt. Az elképzelések szerin a motor a BMW-től származna és megegyezne azzal az 1,6 literes turbó erőforrással, amelyet a Mini WRC-hez fejlesztenek.

„A kapcsolatfelvétel már megtörtént, és mind a két oldalról (Saab autógyár és a rali világbajnokság promótőre) nagy lelkesedés fogadta” – szólt a Saabtól kiszivárogtatott hír.
A gyár vezetése a Francia Rali vb-futamra szeretne ellátogatni, hogy személyes tapasztalatokat szerezzenek a sorozatról.
A Saab az ötvenes évektől egészen a hetvenes évek végéig volt jelen a rali világbajnokságon. Összesen négy vb-futamgyőzelmet aratott.
Úgy látszik, hogy a rali világbajnokság egyre népszerűbb lesz, hiszen amíg az elmúlt két évben csak a Citroën és a Ford vett részt rajta, jövőre már egészen biztosan jön a Mini, a Saab mellett a Volkswagen, és ahogyan tegnap beszámoltunk róla, a Toyota is érdeklődik.
Ez azért is nagy szó, mert az elmúlt kilenc év alatt mindössze két márka, a Citroën (2001) és a Suzuki (2007) szállt be a rali világbajnokságra. Utóbbi csak másfél évre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?