A Volkswagen elkötelezte magát a rali mellett

WRC: még 5 év Volkswagen-hegemónia?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A ralielitbe tavaly beszálló és persze rögvest taroló Volkswagen 2019-ig biztosan marad a WRC-ben. A versenyautó marad a Polo.


A Volkswagen bejelentette, hogy négy évet hosszabbítva 2019-ig biztosan marad a ralielitben. A németek a dakarozásból tavaly rándultak át a WRC-be (szintén irgalmatlan büdzsével), s azonnal be is gyűjtötték az egyéni és a konstruktőri világbajnoki trófeát. Idén sincs, ki megverné az Ogier vezette, korábban csak 2015-ig szerződő csapatot.
Hirdetés

A Volkswagen ennyi ideig még nem kötelezte el magát egy szakág mellett. Új autó, újféle WRC, új Polo R WRC 2017-ben esedékes. De komolyabb médiatámogatás kéne a sorozatnak, tévére kéne optimalizálni - "üzente" Jost Capito, a VW sportigazgatója. A Volkswagenen kívül gyári programot jelenleg a Citroën és visszatérő újoncként a Hyundai fut. Előbbi részvétele 2015-ig, utóbbié 2016-ig garantált. A félgyári, Ford-féle M-Sport jövője bizonytalan, a Toyota vélhetően 2017-ben veti be a Yaris WRC-t. Akkortól borítékolhatóan már egyfajta hibrid technológiával száguldoznak majd a ralisok az aszfaltos és murvás "pályákon". Most 1,6 literes benzines turbómotorokat használnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?