A Volkswagen és a Fiat is cáfolja a két cég összebútorozását

Nem jön össze az olasz-német vegyesvállalat, a Volkswagen és a Fiat is cáfolja a két cég fúzióját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fiat tulajdonosai és a Volkswagen is tagadják, hogy egyáltalán tárgyaltak volna a Fiat eladásáról. Persze, nem zörög a haraszt...


A dörzsölt belsős forrásokra alapozott híradások szerint a Volkswagen és a Fiat mögött álló befektetők már tárgyalnak a Fiat eladásáról. A német sajtó szerint portfólióját a VW a Fiattal szeretné bővíteni. Az olasz márkát tulajdonképpen birtokló Agnelli család meg szívesen megszabadulna a tömegtermelő Fiattól, hogy a jobban jövedelmező Ferrarira fordíthassák minden figyelmüket. Az elmúlt években többször felröppent a hír, hogy a VW megvenné az Alfa Romeót, de ezt a vezérigazgató, Sergio Marchionne mindig cáfolta.
Hirdetés

Amint körbement a hír az autós sajtón, meg is jöttek a hivatalos közlemények, miszerint szó sincs fúzióról, a Fiat nem eladó, nem lesz a Volkswagené. A németek azt is kiemelték, hogy épp a konszernen belüli hatékonyságnövelésre és költségcsökkentésre fókuszálnak, tehát már ezért sem lehet alapja a sztorinak. Német elemzők azzal árnyalják a képet, hogy egy ilyen fúzióval összejöhetne a VW álma, hogy a világ legnagyobb autógyártójává lépjen elő. Mindazonáltal a gyengélkedő Fiattal egy rakás gondot vennének a nyakukba, amit mind meg kéne oldaniuk, ez pedig hosszú távon nem érdekük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?