A Volkswagen ID. R szeptemberben a Mennybe megy

Kínában kísérli meg a lehetetlent a Volkswagen ID. R

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptemberben érdekes, szinte lehetetlen kihívásra vállalkozik a teljesen elektromos Volkswagen ID. R.

Romain Dumas, korábbi Pikes Peakes győztes ül majd az 500 kW-os villanymotorral hajtott versenyautó volánja mögé, hogy megkísérelje a szinte lehetetlent. A „China Challange” program keretén belül a francia sofőr a Pekingtől nem messze található Tianmen Shan Big Gate Road-on próbál majd meg minél gyorsabban felszáguldani.
Hirdetés

Ami a feladat nehézségét adja, az az ember és gép előtt álló 99 kanyar, a szűk pálya és mintegy 1200 méternyi szintemelkedés. A 11 km-es, tömegközlekedés elől elzárt hegyi úthoz nem kapcsolódik semmilyen rekord, így a Volkswagen Kína még a szeptemberi kísérlet előtt egy virtuális versenyt szervez. Ezen a vállalkozó kedvűek teljesíthetik a virtuális távot, és később Dumas az itt elért legjobb időket próbálja majd meg elérni valós időben, szeptemberben.
A Tianmennek misztikus szerepe van Kínában, ahol „Mennyei kapu” néven ismert. Az útvonal az egyik legkülönlegesebb és legnehezebb út a világon – és újabb különleges kihívást jelent az ID.R számára. Célunk, hogy új mérföldkövet állítsunk az elektromos járművek számára, és ezzel is támogassuk a Volkswagen e-mobilitási stratégiáját Kínában, ami ebben az évben valóban lendületet vesz.” – mondta el a Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?