A Volkswagen kihagyja a 2020-as Párizsi Autószalont?

A Volkswagen inkább a saját rendezvényeire koncentrál, nem pedig a nagy autókiállításokra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, hogy a Volkswagen nem vesz részt a 2020-as Párizsi Autókiállításon, ami - látva a tradicionális autókiállítások iránti érdeklődés csökkenését - logikus lépésnek tűnik.

Az elmúlt években a hagyományos autóipari seregszemlék egyre inkább háttérbe szorulnak és a gyártók a saját rendezvényeikre koncentrálnak. Ez nem is olyan nagyon meglepő, mivel egy-egy kiállításon való megjelenés akár euró milliókba is kerülhet, míg a saját rendezvények csak róluk szólnak és lényegesen olcsóbban is megszervezhetők. Ennek egyik következménye, hogy a Volkswagen a híresztelések szerint nem fog kiállítóként részt venni a 2020-as Párizsi Autószalonon.
Hirdetés
Az információ először a francia médiában kapott szárnyra, de az AutoActu Jürgen Stackmann-nal, a Volkswagen értékesítés és marketingért felelős vezetőjével történt beszélgetése alapján nem csak pletykáról lehet szó. Amikor arról kérdezték, hogy vállalata részt vesz-e a francia fővárosban rendezett kiállításon, azt mondta, hogy „Valószínűleg nem. Nem szerepel az idei terveik között.” Nem ez az első alkalom, hogy a Volkswagen nem lesz ott egy kiállításon. 2018-ban ugyanígy döntöttek és jelezték, hogy folyamatosan értékelik, hogy mennyire éri meg számukra évről-évre a bemutatkozás a nagy kiállításokon. A német gyártó nincsen egyedül a döntésével, 2018-ban olyan nevek hiányoztak a kiállítók közül, mint a Bentley, Mini, Opel, Volvo, Alfa Romeo, Fiat, Mazda, Mitsubishi Nissan, Subaru, Ford vagy éppen a Jeep.
A Volkswagen konszernen belül is vannak olyan márkák, akik már jelezték, hogy nem vesznek részt valamelyik rangosabb eseményen. A Lamborghini például a tavasszal megrendezésre kerülő Genfi Autószalontól marad távol.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.01.28. at 19:48
    Permalink

    Genfben is nagy a távolmaradás (pl Opel, Volvo, meg még sok más márka), ahogy tavaly Frankfurtban is (az volt igazán sokkoló).

    A legfurcsább hogy Brüsszelben 2 hete teljes standdal készültek ( http://egzostive.com/autosalon2020-hall11-vw/ ), gyári támogatással (2 ID tanulmányautóval), az új ID.3-mal és végre valódi autókkal is.
    Ráadásul MINDENKI kiállított, MG, SSangyong, Mazda, Mitsubishi, Volvo, Polestar (teljes standdal!), akár át is tehetnék lassan Brüsszelbe Genfből a tavaszi autószalont.

Vélemény, hozzászólás?