A Volvo kitart a hagyományos karosszériaformák mellett

Nem csak a kombikat, a szedánokat is megtartja a Volvo

A Volvo CEO-ja újra a szedánok és kombik jövőjéről beszélt, ám most egészen más terveket vázolt fel, mint tavaly ilyenkor. Még az is lehet, hogy velünk maradnak a klasszikus sziluettek?

A Volvo leköszönőfélben lévő elnöke, Håkan Samuelsson az Autocarnak nyilatkozta körülbelül egy évvel ezelőtt, hogy a SUV láz egyes S és V modellek eltűnését eredményezheti. Akkor mindezt azzal indokolta, hogy az eladások 75 százalékát az XC-emblémás modellek adják. Egy év sem telt el a kijelentése óta, ám a véleménye radikálisan megváltozott: bár 2021-ben az XC60 egymagában több eladást hozott, mint az S60, a V60, az S90 és a V90 együttvéve, Samuelsson most mégis kiállt a hagyományos formák mellett.
Hirdetés
Elmondta, hogy a jövőben kupésabb sziluettel és jobb légellenállási együtthatóval érkeznek majd ezek a modellek, így az S és V Volvók innentől "még vonzóbbak lesznek". Érdekes ez a kijelentés, hiszen a legtöbb gyártó teljesen megszünteti a hasonló autóit, a Volkswagen például egy évvel ezelőtt még csak belengette a témát, mostanra viszont már nem is gyárt szedán Passatot. Ugyanígy a Mercedes-Benz kombik jövője is kérdéses. Lehetséges, hogy épp a csökkenő kínálat ad majd új esélyt a Volvo vagányabb tetővonalú, alacsony újdonságainak?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2022.01.11. at 21:20
    Permalink

    Ezt az árpolitikájuk alapján meg tudom erősíteni, csak az a baj hogy még a kombikat sem érzem versenyképesnek az SUV-kel szemben, a lépcsőshátú meg egy vicc.

Vélemény, hozzászólás?