A VW egyetlen kabriója egy crossover, a T-Roc

Nincs többé Evoque kabrió, szabad az út a Volkswagen előtt, itt a T-Roc

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kifutott a Golf kabrió, azóta a Volkswagennek nem volt nyitható tetős modellje, ez most változott. Megérkezett az új kabriójuk, ami ráadásul egy crossover.


Szabad az út a kabrió crossoverek piacán, az egyedüli uralkodó, a Range Rover Evoque már nem kapható és az újból nem is lesz. Vélhetően ezen felbuzdulva is vágott bele a Volkswagen saját kabrió crossoverének fejlesztésébe. Az Evoque meglepően népszerű volt, egy mérsékeltebb árú és felszereltségű, egyébként nagyon hasonló karakternek tűnő városi autó még inkább az lehet. A Volkswagen a T-Roc-hoz nyúlt és az alapvetően csak ötajtósként létező modellből kétajtósat faragott. 37 milliméterrel toldották meg a tengelytávot, 34-gyel lett hosszabb a teljes autó, a tetőszerkezet pedig a leköszönt Golfhoz hasonlóan vászon borítású és elektromos mozgatású.
Hirdetés

A tető 9 másodperc alatt nyitható és ugyanennyi alatt zárható akár menet közben is, de csak 30 km/h-ig. A karosszéria több merevítést is kapott a padlólemezen és a küszöbökön, azt ígérik, a merevsége nem rosszabb a keménytetősénél. Kétféle felszereltséggel indít, a Style és R-Line is 17 colos felniket kap, utóbbi sportosabb tökhárítókkal kiegészítve. A T-Roc Cabriolet motorkínálatát első körben két benzines fogja kitenni, az 1,0 literes, 115 lóerős és az 1,5-ös 150 lóerős TSI. Előbbihez alapáron hatos kézi váltó jár, utóbbihoz 7-es DSG, de az ezreshez is kérhető a duplakuplungos automata.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?