A VW elektromos versenyautója gyorsabb, mint egy F1-es gép

Élőben is megmutatták a VW I.D. R Pikes Peak versenygépet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyot szólt néhány hete a Volkswagen bejelentése, hogy elindul meghódítani a Pikes Peak csúcsát. Ám az erre a célra szánt versenyautót most mutatták meg először teljes valójában.


Eddig csak képeken csodálhatták meg az érdeklődők a Volkswagen I. D. R Pikes Peak versenyautót, amellyel a német gyártó szeretné megdönteni a híres amerikai hegyiverseny rekordját az elektromos versenyautók között. És persze ezzel egyidejűleg meg is nyerni a versenyt, amelynek közeledtével sokan már tűkön ülve várták, hogy élőben is megcsodálhassák a különleges autót. A várakozásnak vége! Franciaországban leleplezték a villanyhajtású versenygépet.
Hirdetés

A megdöntésre váró rekord 8:57,118 perc, és egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a Volkswagennek sikerül ennél gyorsabban felérnie a „felhők fölé”. Az I. D. R versenyautó ugyanis 680 lóerős, a forgatónyomatéka pedig 650 lóerő. Márpedig ennek a hatalmas erőnek csupán 1,1 tonnát kell mozgatnia, így az autó 2,25 másodperc alatt eléri a 60 mérföld/órás tempót, ezzel lényegében gyorsabb, mint egy Formula 1, illetve Formula E versenyautó.

Az autót a kétszeres Le Mans-i és háromszoros Pikes Peak bajnok, Romain Dumas vezetheti június 24-én. A győzelemhez a 19,99 kilométeres pálya 156 kanyarján és 1440 méteres szintkülönbségén kell átverekednie magát.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?