A VW minőséget bárki megütheti?

Ha fizetsz érte, dolgozhatsz a Volkswagen e-Golfon, legalábbis egy gyárlátogatás alatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mostantól akárki részt vehet az e-Golf gyártási folyamatában, a drezdai üzemben a látogatók akár maguk is feltehetik a Volkswagen emblémát a jármű orrára.

Önéletrajz és hosszú felvételi folyamatok nélkül dolgozhat szinte bárki a Volkswagennél, legalábbis a drezdai gyárban. A fizetés viszont fordítva működik, és persze nem is hagyják magára a "dolgozót", de cserébe olyan ikonikus pillanatok részesei lehetünk, mint amikor felkerül a Volkswagen e-Golf felirat a visszapillantók alá - akár saját kezűleg is megtehetjük ezt. A Transparent Factoryben egy igazán egyedi funkcióval bővült a gyárlátogatási élmény.
Hirdetés

A drezdai üzem izgalmasan mutatja be, mire képes most a Volkswagen az elektromobilitás terén, és mire számíthatunk a márkától a jövőben. Itt gyártják az e-Golfot, ami Németország legtöbb darabszámban értékesített elektromos járműve eddig az idei évben, az új Mach-Mit gyárlátogatási élmény során pedig minden látogató becsatlakozhat ennek a népszerű (bár korosodó) kompaktnak a készítéséhez. Ez persze nem csak egy földtől elrugaszkodott marketingötlet, amitől a gyártósorok mellett dolgozók csak bosszankodnak: az e-Golf vásárlói már eddig is kaptak lehetőséget, hogy bizonyos termelési állomásoknál követhessék saját autójukat, ez bővül most annyival, hogy minden látogató számára elérhető lesz az élmény, akik immár saját kezükkel is dolgozhatnak egy-egy autón. A termelésvezető, Jens Schlender pozitívan értékeli a lehetőséget, szerinte ez az élmény "igazán különleges az autóipar világában." Emellett természetesen a szakértő alkalmazottak sem hagyják, hogy ügyetlen vagy rosszindulatú látogatók kontárkodjanak, végig az ő felügyeletük alatt zajlik a munka. A továbbra is érvényes higiéniai és biztonsági előírások (mint például a maszk viselése) betartása mellett a vendégek akár öt állomásnál is segédkezhetnek, a már említett e-Golf logón kívül többek között az úgynevezett házasságkor (amikor a karosszéria és a hajtáslánc egyesül), a hátsó fényszórók beszerelésekor vagy a VW emblémát is magán viselő hűtőmaszk (vagyis az azt utánzó fekete panel) felhelyezésekor.
Hirdetés
Az élményre a www.glaesernemanufaktur.de honlapon lehet regisztrálni, szabad időpontok hétköznapokon délelőtt és délután vannak. A 215 eurós (kb. 74 ezer Ft) belépőért cserébe egy széleskörű, 2 és fél órás gyárlátogatás jár, mely során nem csak a termelési és a kiállítási területen vezetik körbe az érdeklődőket, de egy üdvözlő itallal is várják a vendégeket, akik ráadásul 10% kedvezményt is kapnak a szuvenírboltban. Bár soknak tűnhet az ár, figyelembe véve a kis csoport-létszámot (4 fő) és az élményt, hogy saját kézzel vehessünk részt egy Golf gyártásában (ki tudja, akár saját magunkéban is), mindenképpen maradandó emléknek ígérkezik. Ebben az üzemben készül jövő évtől az ID.3 (fél éve már Zwickauban gyártják, hamarosan azonban áthelyezik a termelést), onnantól kezdve pedig erre a modellre is szeretné elérhetővé tenni a Volkswagen a Mach-Mit élményt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?