ABT tuningot kapott a VW Beetle Cabrio

290 lóerős kabriót faragott a Beetleből az ABT

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak a teljesítményét, hanem sportosságát is növelte a német tuningcég a VW Beetlenek. A több ponton végzett módosítás igazi sportautót faragott belőle.


Régen még egész komoly számban futottak VW Bogarak az utakon, mostanában viszont elég jelentősen megcsappant a számuk. Egyértelmű, hogy főként divatautóként van jelen a mai utcaképben, akad azért belőle izgalmas változat is. A modell csúcsváltozatának teljesítményére nem lehet panasz, az ABT módosításai után viszont még agresszívabb bogár lett belőle. Új első és hátsó lökhárítókat és küszöböket kapott, a kerekeket 19 colosra cserélték. Elöl 30, hátul 35 mm-es ültetést eszközöltek a mérnökök, ezen felül pedig a fékrendszert is továbbfejlesztették.
Hirdetés

A motortérben dübörgő 2 literes TSI 220 lóerős teljesítményét 290-re húzták fel, nyomatéka 430 Nm-re nőtt. A gyorsulási adatokról nem közölt információt az ABT, de minden bizonnyal jóval fürgébb lett a kis bogár. A beltér nem lett valami feltűnő, a fekete szín és szintén fekete karbonbetétek uralják az utasteret. Aki igazán egyedi autóval akar közlekedni, azoknak ajánlott az ABT Beetle-je, hiszen ilyen nem fog sűrűn szembejönni az utcán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?