Afrikában készülhetnek a PSA termékei

Namíbiában épül fel a PSA új gyártósora

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új modelljeivel is terjeszkedne a PSA Afrikában, de a namíbiai gyártás vélhetően inkább a kedvező árú munkaerő miatt valósulhat meg, két modell már biztosan itt fog készülni.


Új földrészen terjeszti gyártókapacitását a PSA csoport. A franciák Afrikában építik fel legújabb gyártósorukat, a cél Namíbia. A Peugeot, Citroën, DS és Opel márkákat uraló PSA már alá is írta a szerződést Namíbia kormányával, hogy felépíthessék új gyártósorukat a Walvis-öbölben. A kedvező árú munkaerő mellett a csoport terjeszkedésének is jót tesz majd a dél-afrikai üzem.
Hirdetés

A namíbiai gyártósorról már azt is tudni lehet, hogy a Peugeot 3008 és a vele azonos padlólemezre épülő Opel Grandland X termelésére szerszámozzák fel. Legalábbis első körben, később több modell is készülhet itt, ám egy további üzemről, egy nagyobb készüléséről is beszélnek. Egyelőre viszont a két kompakt SUV fog Afrikában (is) készülni, a gyártósor állítólag még idén elkészül, 2020-ig 5000 autó elkészülésével számolnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.03.21. at 15:38
  Permalink

  Az számít ,hol az olcsóbb a munkaerő? Kettészakadt társadalom. Réges rég, az volt, Németországban: Autógyárban dolgozók,tudtak vásárolni új autót a gyárból .! Magyarországon ,ki tud, új autót vásárolni.? Aki összeszereli,összerakja .? MINDENKI, spórol,mindenhol……..

  • 2018.03.21. at 19:27
   Permalink

   Ha mondjuk kettőnk közül valamelyikünk ügyesebb, hatékonyabb, gyorsabb mint a nagy átlag. Ezáltal többet keres valamelyikünk mint a nagy átlag, akkor az ügyesebbtől,a jobbtól, a kreativabbtól el kellene venni és szétosztani a többi között?

Vélemény, hozzászólás?