Ahogyan vártuk: csökken a benzin és a gázolaj ára

Vártuk, és megkaptuk: szerdától még olcsóbbak az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miként az várható volt, szerdán ismét csökken a benzin és a gázolaj ára is. Előbbié jobban, de utóbbié is számottevően.

Tovább csökken az üzemanyagok ára, múlt péntekhez hasonlóan a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 9 forinttal, a gázolajét pedig 5 forinttal csökkenti szerdán a MOL – értesült piaci forrásokból az MTI.A hír nem meglepetés, hiszen ahogyan azt írtuk is, az előző heti piaci változások után már a gyorsan elmúlt egynapos hétvégén is valószínűsíteni lehetett, hogy a hosszú hétvégére már a mostaniaknál is kedvezőbb árakon tankolhatunk.
A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 387 forintra, gázolajé 396 forintra mérséklődik. Szeptember közepén 39 forinttal (10%-kal) volt drágább a benzin, azóta 27 forinttal csökkent a gázolaj ára is. Az egykori csúcsszintekhez mérten még komolyabb a differencia. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.
Hirdetés
Bár az átlagárak szerdától egységesen 400 forint alattiak lesznek, mivel az egyes töltőállomások között nem ritka az akár literenkénti 30-40 forintos eltérés sem, a drágább kutakon továbbra is össze lehet majd futni akár jóval 400 forint feletti literárakkal is. Ha tehát spórolni kívánunk az üzemanyagon, akkor nem csak a tankolás idejére, hanem helyére is ajánlott figyelni, vagy takarékosabban, esetleg kevesebbet kell autózni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?