Ahol van kedvezmény villanyautóra, ott lesz olcsó Reva is

Norvégiában jól fogynak a villanyautók, így az indiaiak is akarnak ott eladni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Revát is birtokoló Mahindra konszern villanyautója lehet annyira olcsó, hogy európai vevőket is megnyerhessen.

Okos fogást tervez a Mahindra: a Reva e20 villanyautóval a legjelentősebb villanyautó-kedvezményeket kínáló európai piacokon, így Norvégiában és Angliában, valamint sanszosan a Benelux államokban kíván megjelenni. A lítium-ion akkumulátorával 100 kilométeres emissziómentes hatótávra képes parányi, 3,3 méter hosszú, 830 kilogrammos villanyautó indiai ára 11-13 ezer dollár, ami valóban nyerő lehetne az emissziómentes autók körében. Az európai kivitel azonban vélhetően drágább lesz, ugyanis az öreg kontinens számára mindenképp fel kívánják szerelni az e-20-ast légzsákokkal és szervokormánnyal, illetve az egyéb alapvető biztonsági és kényelmi rendszerekkel. Egyes információk szerint az európai verzió hatótávban is többet, akár 160 kilométert is tudhat, végsebessége pedig elérheti a 100 km/órát
Hirdetés

Azzal számol ugyanakkor az indiai gyártó, hogy az alapvetően olcsó autó ára a villanyautós kedvezményekkel, adójóváírásokkal lehet annyira csábító Európában is, hogy azzal - végre - jelentős vevőtömeget tudjon elérni. Ha lesz állami ösztönző hazánkban is (amire ígéret van, ráadásul akár 2 millió forintos vásárlási támogatást, a buszsávok megnyitást, ingyenes parkolást lebegtetve, de egyelőre csak kósza tervként), akkor talán itthon is megjelenhet a Reva olcsó villanyautója, az pedig már a vevők döntése lesz, hogy inkább komolyabbat vesznek-e drágábban, vagy indiait olcsóbban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?