Ajándék Kia Soul annak a hölgynek, aki nem tud vezetni

Megvan a jogosítvány – 960 próbálkozás után

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kitartása miatt jutalmat érdemel – gondolhatta a Kia, amikor egy Soult adott annak a nőnek, aki 960 próbálkozás után kapta meg jogosítványát.

Mindenkinek vannak rossz napjai. De 960 egymás után? Ezt már a dél-koreai Cha Sa-soon se bírta, ezért amikor 2005 áprilisában nekiállt letenni a jogosítványhoz szükséges elméleti tesztet, alig néhány hónap már nem napi szinten próbálkozott a vizsgával, csak hetente 2-3 alkalommal. A teszt megírására egyébként 50 perc áll a tanulók rendelkezésére, és 40 kérdésre kell helyes választ adniuk. Ez az, ami nagyon nem akart összejönni a 69 éves, nyugdíjas hölgynek. Bevallottan nem ismeri a szabályokat, az egyes kérdésekre adott válaszok bemagolásával remélte az akadály leküzdését, de nem lehet nagyon jó a memóriája, ha ez a stratégia is csak a 960. alkalomra vezetett sikerre. A történetet természetesen felkapta a sajtó is, és a Hyundai-Kia konszern figyelmét se kerülhette el.
A sikeres vizsgát követően reklámfilmet i forgattak a hölggyel, és egy olyan weboldalt is létesítettek, ahol bárki gratulálhatott Cha Sa-Soon-nak. Utóbbira annyian vállalkoztak, hogy a konszern végül egy Kia Soult adományozott a hölgynek. Nem véletlen az autóválasztás, hiszen egy eldugott, hegyvidéki faluban él főhősünk, így jól jön majd neki az extra hasmagasság, amivel az autó rendelkezik. Magától értetődően automatikus váltóval szerelt autót kapott ajándékba a 69 éves hölgy, a Kia ugyanis szeretné a lehető legtovább megőrizni autójának épségét. Erre a legnagyobb veszélyt egyébként a busz jelenti, amely napjában kétszer jár a faluban. Azon kívül nincs nagy autóforgalom.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.01. at 02:16
    Permalink

    höhö..ott aztán vannak vizsgadíjak, és vizsgafegyelem, viszont nincs lehúzás, és bürokrácia
    Kis országunkban 960 vizsga 19 millióba kerülne,és kb 80 évbe tellne, lévén hogy ha jól emlékszem akkor a harmadik sikertelen vizsga után újra tanfolyamot kell végezni, nem elég csak a vizsgákra eljárni.

Vélemény, hozzászólás?