Akár 2 millió dollárt is elkölthetsz a legújabb Toyota Suprára!

Lassan megérkezik minden idők legdrágább Toyota Suprája!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába előzi meg nagy várakozás a Toyota GR Supra Racing debütálását, közúton nem vezetheted majd, és még csak meg sem vásárolhatod!

A Toyota GR Supra Racing világpremierjére még a márciusi Genfi Autószalonon került sor, és már akkor is felröppentek olyan hírek, miszerint ez lesz minden idők legdrágább Toyota modellje. Úgy tűnik, hogy a pletykák ezúttal igaznak bizonyultak.
Ha lehet hinni a Toyota ausztrál vezetőjének, akkor igencsak borsos árat kellene kifizetnie annak, aki saját tulajdonában szeretné tudni ezt a bemutatóautót. Brodie Bott ugyanis 2,7 millió ausztrál dollárra teszi az autó értékét, ami átszámolva kb. 2 millió amerikai dollárt jelent.
Hirdetés

Ami az összeget még elképesztőbbé teszi az az, hogy ez kb. a 11-szerese annak a Toyota Century-nak, ami jelenleg 180.000 dollárért kapható a japán piacon, és idáig a gyártó legdrágább termékének számított. Vagy ha az Amerikában legnépszerűbb modellt, a Toyota Land Cruiser-t vesszük alapul, ami mintegy 90.000 dollárért vásárolható meg, akkor az ár máris 22-vel szorzódik.
Mindenesetre a Motor1.com információi szerint, ha valaki elég őrült is lenne ahhoz, hogy 2 millió dollárt adjon ki ezért a tanulmányautóért, jellegéből adódóan még csak nem is vezethetné közúton, illetve a Toyota nem is tervezi a forgalmazását. Mondjuk mégis megtalálták annak a módját, hogy legalább virtuálisan vezethetővé váljon: ehhez egy Grand Turismo Sport játékra, és egy PS4-re van csupán szükség.
Ami pedig az ötödik generációs , Godwoodban már mozgás közben is debütált Toyota Suprát illeti, annyi már bizonyos, hogy az A90 kódnévre fog hallgatni és várhatóan 2019 közepétől válik globálisan elérhetővé. Talán mondanunk sem kell, ezért az autóért is mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni, bár pontos árat ebben az esetben még nem árult el a japán gyártó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?