Akár 359 lóerővel várható a Supra-utód

A Lexus LC hajtásláncát is megkaphatja a Toyota Supra utódja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Év elején még úgy hírlett, hogy a BMW-vel közösen fejlesztett Supra-utód csakis bajor motorokat kap, ám a legfrissebb értesülések szerint japán, Lexus hajtáslánc is kerülhet bele.


Az év elején kiszivárgott katalógus szerint a még mindig bemutatkozás előtt álló, s a BMW-vel közösen fejlesztett új Supra csakis BMW motorokat kínált volna, most viszont úgy tűnik, az új sportmodell orrába japán motor is kerülhet.
Hirdetés

A GT86-hoz hasonlóan biztosan hátsókerék-hajtásúnak mondott újdonság gépházába amerikai lapértesülések szerint a Lexus LC 500h hibrid hajtása is bekerülhet. Utóbbi egy 3,5 literes (220 lóerős) V6-os benzines és egy 179 lóerős, 300 Nm nyomatékú villanymotor kettőséből áll és 359 lóerős rendszerteljesítményt hoz, négy fokozatú bolygóműves és CVT automata váltójával 10 választható fokozatot kínál. Ez a hajtáslánc várhatóan a Supra csúcsváltozatáé lesz, míg a korábban bejelentett BMW-motorosok a kínálat alsóbb régióját jelentik majd.
A már 15 éve, 2002-ben kifutott Supra 1978-as bemutatkozása óta eddig négy generációt ért meg. Komoly sikereket ért el az autósportban, de igazi legendává a tuningőrülteknek köszönhetően vált, a mai napig a rajongók széleskörű imádata övezi. Az utolsó generáció 2JZ motorjának tuningpotenciáljáról mindent elmond, hogy a legerősebb Toyota Supra teljesítménye az 1741 lóerőt is eléri.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?