Akár hátul is hajthat a BMW 2-es Active Tourer

A BMW kihozta a 2-es Active Tourer összkerékhajtású változatát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még jobban örülhet a család: a BMW bemutatta a BMW 2-es Active Tourert a korábban beharangozott xDrive összkerékhajtással.


Jó két hónapja megírtuk, hogy új változatokkal bővül a BMW első kompakt egyterűjének a modellkínálata. Már akkor is szó volt róla, hogy elérhető lesz xDrive összkerékhajtással. A bajorok most beváltották ígéretüket, így az első fronthajtásos autójuk igény esetén már hátul is kaparhat. Mivel a 2-es Active Tourer előtt nem volt más elsőkerékhajtású modelljük, így ez az első alkalom, hogy az xDrive-ot keresztben beépített motorral passzítják össze egy BMW-ben.
Hirdetés


Hivatalosan közzétették a gyáriak az új változatok legfőbb adatait. Csak a kínálat legerősebb motorjaihoz lehet kérni az intelligens összkerékhajtást, jár hozzájuk a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó is. A rendszer túlsúlya alig 61 kilogramm, amivel a gyár szerint minimálisan változik csak a fogyasztás. Sokkal több múlik a kerékválasztáson, a malomkő mérettel nem lehet spórolni. A 231 lóerős 225i xDrive Active Tourer legkevesebb 6,4 litert fogyaszt százon, kombinált szén-dioxid kibocsátása 148 g/km. A szintén új 190 lovas 220d xDrive Active Tourer ennél is brutálisabb: 4,6 liter százon és 122 g/km - kisautós értékek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?