Akár ilyen is lehetne az új Skoda Superb

Nem hivatalos grafikán a harmadik generációs Skoda Superb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Február közepéig kell várni az igazi Superbre, addig is itt egy fantomkép róla. Nagyjából ilyen lesz a Passatnál biztosan nagyobb újdonság.


Február közepén, Prágában lesz a harmadik generáció Skoda Superb világpremierje. A gyár már korábban mutatott róla dizájnskicceket, aztán felfedték, hogy milyen lesz a cseh nagyautó belseje. A Superb nagyobb lesz az alapját adó új, B8-as kódú Volkswagen Passatnál is. Minden bizonnyal ötajtós kialakítású lesz, hosszú, szedánszerű farral, ám tágas csomagtérnyílással. A modell ismét azoknak a magán és céges vevőknek szól, akik a Passat kínálta presztízs, magasabb ár és az egy fokkal jobb anyagminőség helyett többre tartják a hatalmas belteret.
Hirdetés


Az Automedia grafikája az eddigi kémfotók, a gyári rajzok és a kocsi stílusát megmutató VisionC tanulmány alapján készültek. Az ezüstszínű autó formája kifinomultabb, mint a most kifutó második generációé, de valahogy ismét elmarad a Passatétól. A Skodák külseje kapcsán közkeletű pletyka, hogy direkt készülnek mindig egy kissé esetlenebbre az alapjukat adó VW modelleknél. Többen ezt azzal magyarázzák, hogy a lejjebb pozicionált, olcsóbb Skodákat így akarja a konszern jobban elkülöníteni a többi márkájától. Ebbe a feltételezésbe illik, ha ide vesszük a hagyományosan dögös SEAT modelleket, azoknak a belseje marad el látványosan a velük jórészt megegyező VW szériákétól. Legyen akárhogy is, az biztos, hogy a harmadik generációs Skoda Superb 80 milliméterrel hosszabb tengelytávú lesz elődjénél, hossza 20 millimétert gyarapszik. A növekedés ellenére az új kiadás átlagosan 75 kilogrammal várható az elődjénél könnyebbnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Ha szépen lassan megnézed a Fócvágen trendet akkor kirajzolódik , hogy igen erősen prémium termék szeretne lenni bármilyen meglepő is de az 5-6 évvel ezelőtti Audi kategóriát célozták be az Audit meg szeretnék még feljebb tornászni picit .Az így támadt űrt fogja majd a Cseh Csoda betölteni azaz a 2-3 évvel ezelőtti Szarvágen szintre tolják fel . Ezt szeretnék aztán mi lesz belőle az kérdéses mivel a Merci erősen marára talált így az Audinak össze kell kapnia magát .

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Na igen akár lehet ilyen is ,de az is lehet hogy nem ilyen lesz sőt akár még sötét színben is gyárthatják nem csak ezüstben … ki tudj amit hoz a holnap .

Vélemény, hozzászólás?