Akár már jövőre megérkezhet a Hyundai belépőszintű villanyautója

A koreaiak rögtön két modellel célozzák meg a belépő szegmenst

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hyundai nemrégiben arról számolt be, hogy egy megfizethető villanyautó fejlesztésén dolgoznak, akkor azonban azt mondták, ennek bemutatójára az évtized második felében kerülhet sor. Most úgy tűnik, mégsem kell olyan sokat várni.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk szűk 3 hete, a koreai vállalat egy megfizethető villanyautó fejlesztésén dolgozik, amelynél a fő szempont, hogy az autó árát 20 ezer euró, vagyis nagyjából 8 millió forint alatt tartsák. A napokban napvilágra került hírek alapján viszont nem is egy, hanem rögtön két ilyen modell fejlesztésén fáradoznak, és jóval a beígért időpont előtt, már 2023 közepén, 2024 végén bemutathatják a két új elektromos autót.
Hirdetés
Az Autocar értesülési szerint a készülő villanyautók a Hyundai i10-es modellt hivatottak leváltani, amit kifejezetten a városi közlekedésre optimalizált a gyártó. Hivatalosan ugyan semmit nem közölt a témával kapcsolatosan a koreai cég, de a hírek szerint az egyik modell az i10-esre, míg a másik a kicsit tágasabb Casper modellre fog hajazni. További egybeesés, hogy más híresztelések szerint utóbbi modell villanyváltozatát éppen 2023-ra időzíti a Hyundai, így vélhetően nem alaptalanak a pletykák. Az már most biztos, hogy a kisebbik modellbe a BorgWarner szállítja majd az erőforrást, ami papíron 181 lóerőre képes, ám az sem kizárt, hogy ezt a teljesítményt a Hyundai mérnökei lekorlátozzák, így fenntartva egy esetleges N változat lehetőségét. A két közeljövőben érkező villanyautón túl 10 további elektromos modell érkezhet a Hyundai háza tájáról Európába, a teljes átállás pedig 2035-ben valósulhat meg, részben az EU szabályozása miatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?