Akkor hány lóerős is lesz az új Ford Focus RS?

Az írek szerint 350 lóerős lesz a Ford Focus RS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megy a szócsata: az írek leközölték, hogy 350 lovas lesz a Focus RS. Váu! De korai az öröm, a gyár ködösít.


A februári internetes bemutató óta megvolt a Genfi Autószalonon az ünnepélyes leleplezés is. Akkor azt írtuk, hogy az először összkerékhajtású Focus RS legalább 320 lóerős lesz. Hivatalos teljesítményadatokat azóta sem tettek közzé, de támadt egy kis zavar a kommunikációban. A Ford írországi honlapján ugyanis megjelent, hogy 350 lóerős lesz a kompaktból faragott sportgép. Az első lelkendezést hamar bejegelték: a cég szóvivője hamar közbeszólt, hogy az írek információja sajnos nem helyes.
Hirdetés

Az ír honlapon az AutoGuide szúrta ki a 350 lovat. Az írek szerint 257 kW, azaz egészen pontosan 349,52 lóerő lesz a 2,3-as, négyhengeres EcoBoost turbómotor teljesítménye. Aaron Miller a Fordtól úgy nyilatkozott az AutoGuide-nak, hogy mivel még folyik a kocsi végső tesztelése, nem tudnak teljesen pontos, végleges adatot a motor erejéről. A sorozatgyártás csak az év végén kezdődik, jövő tavaszi kiszállításokkal kalkulálnak a Fordnál. Szinte biztos, hogy még előtte hallunk az RS-ről és tisztázódik, egészen pontosan hány lóerős is lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?