Al-Attiyah nyerte a Dakar Ralit

Katarba került a Dakar-győzelem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A katari Nasser Al-Attiyah pályafutása első Dakar Rali győzelmét szerezte a dobogó minden fokát kibérelő Volkswagen színeiben. A sokáig vezető Carlos Sainz csak harmadik lett.

Újabb trófeával gazdagodott Nasser Al-Attiyah, aki hat Közép-Kelet ralibajnoki, egy N csoportos rali világbajnoki címe és a 2004-es Olimpián lövészetben elért negyedik helyezése után az idén megnyerte a Dakar Ralit.
A versenyt az első öt szakasz után még Carlos Sainz vezette, aki azonban hétfőn az utolsó öt kilométeren kétszer is elakadt és ki kellett ásnia autóját.
Ekkor állt az élre Al-Attiyah, akinek győzelme csütörtökön vált majdnem biztossá, amikor Sainz eltörte autója futóművét és a harmadik helyre esett vissza.
Al-Attiyah mögött a 2009-es Dakar győztes, Giniel de Villiers végzett a második helyen, amivel a Volkswagen-csapat az első három hely mindegyikét kibérelte magának.
A verseny elején még úgy tűnt, hogy a háromszoros győztes Stéphane Peterhansel BMW-jével fel tudja venni a versenyt a VW-kel szemben, de több defekt, majd pedig egy motorhiba után csak a negyedik helyen végzett, megelőzve csapattársát, Krzysztof Holowczycot.
A motorosoknál Marc Coma, a quadosoknál Alejandro Patronelli nyert, míg a kamionok versenyében Vlagyimir Csagin volt a leggyorsabb.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?