Alacsonyabb üzemanyagárakat hoz az új esztendő

Csökkennek az üzemanyagárak. Szerdától olcsóbb a benzin és a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tavalyi év utolsó napján kevéskét emelkedtek, január 7-én ismét apadnak az üzemanyagárak.

Bár tavaly szeptember óta igen jelentős mértékben apadtak az üzemanyagárak, az év utolsó napján a benzin és a gázolaj is drágult. Idén azonban az első adandó alkalommal, e hét szerdán 4 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a MOL.
A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 332 forintra, a gázolajé 351 forintra mérséklődik. A MOL legutóbb múlt szerdán változtatott az árakon, akkor a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 3 forinttal, a gázolajét pedig bruttó 2 forinttal emelte. A benzin literenkénti átlagára szeptember elején még 420 forint volt, az utóbbi három hónapban több mint 80 forinttal csökkent. A benzinár több éve nem mozgott 330 forint körül, legutóbb 2010 november elején kellett 335 forintot fizetni egy literért. A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szintén évek óta nem volt 360 forint körül, utoljára 2011 júniusában került 360 forintba.
Hirdetés
A benzinár 2012 áprilisában érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Bár az egykori csúcsáraknál most 100-120 forinttal olcsóbbak az üzemanyagok, továbbra is ajánlott figyelni a tankolás helyére, ugyanis az egyes töltőállomások között 20-30 forintos literenkénti áreltérések is adódhatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?