Alapáron adja a keménységet a Ford Ranger Raptor Special Edition

A Ford elhozza a még robusztusabb pickupot azoknak, akiknek sosem elég a keménykedésből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Limitált szériás, minden eddiginél brutálisabb kinézetű platóst hoz az európai szalonokba a Ford októbertől. Mutatjuk, milyen lesz a kék ovál legkeményebb küllemű Ranger Raptorja, a Special Edition.

Az új Ranger Raptor Special Edition még drámaibb stílussal gazdagítja ‘vasderekú’ pickupunkat; olyan egyedi külső és belső megoldásokkal, amelyek még különlegesebbé és vonzóbbá teszik ezt a terepre termett modellt” - árulta el Stefan Muenzinger, a Ford Performance igazgatója. “Az pedig, hogy egy spagettiwestern sztárjaként jelenítettük meg az autót, tökéletes megoldás a Ranger Raptor Special Edition stílusának és terepképességeinek bemutatására.
Hirdetés
Az idézet második fele bizony nem vicc, a Ford tényleg leforgatott egy spagettiwestern jellegű kisfilmet, amelyben bemutatják a Ranger Raptor Special Edition modellt és a Ranger-család többi különleges tagját. Megjelenik benne az új Wolftrak és Stormtrak kivitel, illetve a ralihangulatot célzó Ranger MS-RT változat is. Azon túl, hogy a kisfilm igen jó poén, az érdeklődők azt is láthatják, mire képesek, illetve hogyan néznek ki akcióban az új modellek.
Hirdetés
A poént és a vagány kisfilmet félretéve viszont jól látszik, hogy a Ford Perfomance a legkeményebb Raptor modellt igyekezett megalkotni, ezért az autó a lehető legerősebb alvázzal, egyedi futóművel és gumikkal, valamint nagy teljesítményű EcoBlue dízelmotorral készült. Így az XLT változathoz képest 150 mm-rel szélesebb a nyomtáv és 51 mm-rel magasabb a hasmagasság, a motor 213 lóerős teljesítményét és 500 Nm forgatónyomatékát pedig a Mustangban is megtalálható 10 fokozatú automataváltó küldi az összes kerékhez. A Ranger Raptor Special Edition dupla kabinos kivitelben készül, így gyakorlatilag bármihez elég tágas a beltere, ahol a kormánykerék, a műszerfal és az ajtóburkolatok vörös varrásai gondoskodnak a sportosságérzetről, de itt tűnhet fel a kizárólag a Special Edition kivitelhez kapható Raceway Grey műszeregység is. Kívül a szélesítésen és a magasításon túl vörössel szegélyezett, dupla fekete versenycsíkozást is kapnak a limitált szériás, keményített példányok.
Hirdetés
A különleges kiadás idén októbertől lesz elérhető Európában, Performance Blue, Conquer Grey és Frozen White színekben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?