Alaposan megnyúzzák az új villany Porschét, mielőtt megvehetnéd

A legkülönbözőbb helyeken tapossák ki a szuszt is a készülő Porsche Taycan Cross Turismóból

Ma mutatják be hivatalosan is a terepes Porsche Taycant. A fejlesztés részleteit osztja meg most velünk a Porsche apránként.

Készül egy igazán vagány kiadás a Porsche első elektromos autójából. A Taycan Cross Turismo viszont nem csak egy körbeműanyagozott piperkőc városi autó lesz, a Porsche fejlesztői mindent megtesznek azért, hogy a terepes beütés tartalmazzon is valamit, ne csak annak tűnjön, a Porschénál az nem elég. A Cross Turismót ezért a legkülönfélébb helyeken tesztelik, és már 998 361 kilométert tettek meg eddig összesen a tesztpéldányokkal, valamint 325 órát töltött a karosszéria a szélcsatornában, ami egyelőre töredéke annak, amit a Taycan, annak finomhangolása összesen 1500 órát jelentett a szélcsatornában. A Cross Turismo külsőre is alaposan más lesz, mint az alap Taycan. emelt futómű, műanyag sárvédőszélesítések és shooting brake karosszéria, vagyis nagyobb hátsó fejtér és nagyobb csomagtér várható. Ez viszont a praktikum részét jelenti, a vezethetőség legalább ennyire, ha nem fontosabb. Épp ezért hóban, fagyban és perzselő napsütésben, homokban, sárban és a legkomolyabb versenypályákon is megfuttatták a tesztpéldányokat. Mentek vele a Nordschleifén, a Hockenheimringen, Nardóban és persze a Porsche weissachi tesztpályáján rengeteget azért, hogy a márkához társított magas szintű sportossága is megmaradjon a szélesebb körű használhatóság mellett. A Taycan Cross Turismo bemutatója ma délután lesz.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?