Alaposan megváltozott orral folytatja a Mini

A lényeg marad, a stílus változatlan, mégis nagyon friss az új Mini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megváltozott a Mini Cooper, de a lényeg marad, a friss stílus viszont megint nagyon jól áll neki.

Kár lenne abban a hitben élnünk, hogy a Mini stílusa egyszer alapjaiban változik meg. A kisautó formája és stílusjegyei elég időtállóak ahhoz, hogy csak finomhangolják és a harmadik új generációs Cooper még pár évet biztosan kihúzzon a piacon. Újabb frissítéssel lett ismét vonzó a kisautó, minden formában, három- és ötajtós, valamint elektromos és kabrióként is megkapta a teljeskörű ráncfelvarrást. Ahogy az elsőre is jól látszik, teljesen megváltozott az első lökhárító, a hűtőmaszk klasszikus kerete már egészen az aljáig ér, de maga a rács mérete maradt az eredeti. A lökhárító két szélén légelvezető nyílásokat alkalmaztak, a kerek fényszórók belsejét pedig besötétítették a kontrasztosabb és mélyebb tekintet érdekében. A fekete keretek és kiegészítők mellett az embléma is kaphat fekete fényezést, a tetőt pedig már színátmenetesre is fényezik, ha a vevő úgy óhajtja. A hátsó lökhárítón is változtattak, színrefújt betétet kapott, ezen a téren pedig az SE, vagyis az elektromos az igazán érdekes, hiszen saját dedikált lökhárítót kapott a hátsó felére.
Hirdetés
Ötféle új felnivel és áttervezett oldalindexszel dobták fel a részleteket, valamint a fekete sárvédőívek is változtak valamelyest. Az utastérben is érték változások, készült egy új kormány, mely már felárért fűtött is lehet, változtak a légbeömlők, és a multimédia kezelőszerve, valamint új kárpitok és frissített hangulatvilágítás is érkezett. Vezetéstámogatóinak rendszerét kibővítették sávelhagyás figyelmeztetővel, valamint araszolófunkciós távolságtartós tempomattal. A motorkínálat változásáról egyelőre nem esett szó, ahogy az újabb elektromos modellekről sem, így a Mini ráncfelvarrása mindenképp csak stílusában értendő, legalábbis egyelőre.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?