Hirdetés

Álca nélkül kapták le az új Volkswagen Jettát

Idő előtt mutatkozik a hetedik generációs Jetta

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyártósorán már gúnya nélkül tárolják a következő Volkswagen Jettát. A déli kollégák képet is szereztek róla és élelmesen közzé tették.

Nem lesz többé igaz a nagy-Golf jelző. Az új Jetta úgy látszik, eltávolodik a Volkswagen kompaktjától, legalábbis külsőben mindenképp. Fotó: Autologia

Követi testvéreit, a Polo és a Touareg közös lebukása után a Volkswagen Jetta is idő előtt mutatja meg egyelőre szériafehér külsejét. A hetedik generációs Jettát mexikói gyártósorán kapták le, a kémfotókat pedig az Autologia hozta nyilvánosságra. Ahogy sejteni lehetett, a Volkswagen alsó-középkategóriás szedánja is követi a VW-csoport által diktált szögletesebb formavilágot. Az orr leginkább az új Arteonhoz idomul, míg a fényszórók inkább Polo hatásúak. Hosszan nyúlik el a far, biztosak lehetünk a hatalmas csomagtérben. Nem meglepő, hogy az új Jetta is a MQB padlólemezre épül, valamivel nőhet a tengelytáv az elődhöz képest, kb. 2,7 méteresre.

Hirdetés

Hosszú tengelytáv, óriási belső méretek várhatóak a hetedik Jettától, ahogy az a szegmensben megszokott. Fotó: Autologia

Motorpalettája ezen a ponton természetesen ismeretlen, jó eséllyel szerepelni fog benne a hetedik generációs Golf ráncfelvarrásakor debütált 1.5 TSI Evo négyhengeres turbómotor. A hosszított Golfként is ismert alsó-középkategóriás szedán joggal érdemli ki a szegmens gúnyos törökszedán jelzőjét, hiszen kizárólag a feltörekvő piacokon gyártják. Ennek ellenére minőségben mégis a szegmensátlag fölé lövik a németek, ezért lehet például az Egyesült Államok legnagyobb számban eladott Volkswagen modellje is. Persze Európa is szereti, főleg kormányzati és flottaautóként. Első hivatalos bemutatója a novemberi Los Angeles-i Autószalonon várható, míg eladásait 2018 elején kezdheti.

Mérges hátsó lámpákkal dobták fel Amerika kedvenc szedánjának farát. Fotó: Autologia

Hirdetés

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?