Álcázva futja tesztköreit az új Dacia Sandero

Kémfotókat lőttek a Dacia Sandero új generációjáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Sandero álcája bizony elég jól sikerült, de azért még így is kikövetkeztethető néhány információ a kémfotókról.

Még 2012-ben mutatták be a Dacia Sandero jelenlegi generációját, amely 2016-ban kapott ráncfelvarrást, így valóban esedékes már a generációváltás. Az új Sandero a Renault Clio alapjaira épül, így méretben szinte azonos lesz a francia kisautóval, viszont a leköszönő modellhez képest úgy tűnik, látványosabb karosszériát kap. Bizonyos szögekből kivehetőek az ívelt lemezek. Számíthatunk tehát jobban kiemelt sárvédőívekre, valamint izgalmasabb fényszórókra és hátsó lámpákra is.
Hirdetés
Bár az utastérről nem készült kép, így is észrevehető egy táblagépre emlékeztető kijelző felső éle, ami egyben azt is jelenti, hogy valószínűleg az infotainment rendszer is teljesen felfrissül. Árulkodó még a trombitaszerű kipufogóvég, illetve a motorháztető alól felbukkanó vezetékek, amik új hajtásláncok érkezésére is utalhatnak. A legvalószínűbb, hogy a háromhengeres, turbófeltöltéses benzinmotor kap helyet az autóban többféle teljesítménylépcsővel, de nem lehet kizárni az 1,33 literes, négyhengeres turbómotor érkezését sem. Hogy pontosan mikor debütál az új Sandero, azt még nem árulták el. Ha nem a márciusi Genfi Autószalonon, akkor a szeptemberi párizsi kiállításon már biztosan ott lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?