Alfa Giulia, SEAT Ateca és Volkswagen Tiguan tört a teszten

Újabb példás törésteszt-eredményekről számolt be az Euro NCAP

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három újdonság biztonsági jellemzőit vizsgálta az Euro NCAP. Az Alfa Giulia, a SEAT Ateca és a vele rokon Volkswagen Tiguan is jól törött.


Az Euro NCAP legújabb töréstesztje kivétel nélkül jó eredményekről számol be. Különösen jól szerepelt az új Alfa Giulia, utasvédelemből 98%-ot ért el, a gyerekvédelmi jellemzők, valamint az asszisztensrendszerek és a gyalogoselütés eredménye sem húzta le az értékelését. Ez azért is fontos, mert az új hátsókerékhajtású platformon további újdonságokat is ígér a márka, vélhetően azok is jól szerepelnek majd a törésteszten.
Hirdetés

Nem meglepetés, hogy a SEAT Ateca és a szintén MQB-platformos Volkswagen Tiguan is jól szerepelt, hiszen a többi padlólemeztársuk esetén is ötcsillagos eredményeket láthattunk eddig. A két SUV közül hajszálnyit a Tiguan szerepelt jobban, de minimálisak a különbségek.
A legújabb Euro NCAP teszteredmények
Euro NCAP 2016 eredményFelnőtt-védelemGyerek-védelemGyalogos-védelemBaleset-elkerülő rendszerek
Alfa Romeo Giulia5 csillag98%81%69%60%
SEAT Ateca5 csillag93%84%71%60%
Volkswagen Tiguan5 csillag96%84%72%68%
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 04:12
    Permalink

    Sikerult leirni gyakorlatilag beture ugyan azt, mint a Totalcar. Ezzel azon felul, hogy fantaziatlan, az is a baj, hogy pontatlan.
    A Giulia nem uj platformon van, osztoIk Quattroporte, Ghibli, Levante es nyilvan a jovoben megjeleno Alfak es Maseratik padlolemezen, aminek a belso neve Giorgio.

Vélemény, hozzászólás?