Alfa Romeo crossover amerikai alapokon

2015-ben jöhet az Alfa Romeo crossovere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2015-ben crossoverrel jelentkezhet az Alfa Romeo, az egyelőre ismeretlen nevű öszvér a Jeep Liberty, áttételesen a Dodge Dart alapjain várható 2015-ben.

Úgy tudni, hogy két év múlva, 2015-ben mutatkozhat be az Alfa Romeo első crossovere. Az olaszok a 2014-es modellévű, még idén debütáló, a mellékelt kémfotókon látható Jeep Liberty és áttételesen a Dodge Dart alapjain hozhatják majd újdonságukat, melynek gyártása a Torino melletti Mirafiori üzemben lehet majd.
Hirdetés

Az egyelőre ismeretlen nevű kompakt crossover szerves része az Alfa Romeo azon (nem kevesebb mint 9 újdonságot soroló) tervének, hogy meg tudja triplázni éves eladásait, ami 2016-ban már minimum 300 ezres értékesítést jelentene. Sergio Marchionne Fiat-főnök annak idején 400 ezer autóról beszélt/álmodozott már 2010-re, ehhez képest tavaly a 100 ezret sem érte el az Alfa. Korábban kiszivárgott egy ábra, melynek alapján elképzelhetjük, mivel bővít és támad az Európán túl az Egyesült Államokat célzó, oda 20 esztendő elteltével visszatérni kívánó olasz gyártó. Kisméretű 4C kupétól luxusszedánig minden lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?