Alig három méter, de aludni is lehet ebben a Hondában

Az apró Honda N600-at nem csak platóssá, de lakhatóvá is átalakították

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az első Amerikába importált Honda egy igen különleges kiadását árulja most a tulajdonosa, amelyben elvileg aludni is lehet, bár az aprócska lakóautó komfortja igencsak korlátozott.

Az eladó kis Honda lakóautó a "kei car" kategóriába tartozik, mely autók maximális külső méretét, illetve az erőforrás nagyságát és teljesítményét törvények szabályozzák, cserébe alacsonyabb az utánuk fizetendő adó mértéke (Japánban). A Honda N kétféle teljesítménnyel került a szalonokba: az N360-ba 354 köbcentis léghűtéses motor került 31 lóerővel, az exportra készített N600-ast pedig egy 41 lovas 600 köbcentis blokk hajtotta. Az 1967 és 1972 között kínált pici Honda kétféle hosszal készült, a kisebb motorhoz 299 centis, a nagyobb erőforráshoz pedig 3,1 méternyi karosszéria járt. Az erősebb motorral szerelt példányok könnyűfém motorja (maximális fordulatszáma 9000/perc) akár 130 km/h-val is repítheti az 550 kilós Hondát.
Hirdetés
Az eladósorba kerül N600 több szempontból is különleges, ugyanis gyárilag sem pickup, sem lakóautó nem készült a csepp Hondából. A tulajdonos sajnos nem készített fotókat a lakótérről, de az a külső méretek alapján is sejthető, hogy nem lehet túl komfortos a pihenés ebben a Hondában, valószínűleg csak magzatpózban kivitelezhető benne az alvás. Olyan extrákról, mint a konyha vagy a zuhanyzó, természetesen le kell mondani, de még a bejutás is nehezíti majd a leendő tulajdonos életét, ugyanis csak az ablakon keresztül lehet megközelíteni a lakórészt. Ha nem is egy jól használható lakóautóval, de egy mindenképp különleges modellel fog gazdagodni az, aki kifizeti érte a 850 dolláros árat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?