Alig hisszük el, mekkora üzemanyagár-csökkenés jut e hétre is!

Tovább száguldanak lefelé az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Novemberben eddig is számottevő mértékben apadtak az üzemanyagárak, de szerdán következik még egy jókora enyhítés.


Eddig is elég komoly mértékben csökkentek az üzemanyagárak novemberben. A benzin ára 27, a gázolajé 14 forinttal került lejjebb, de a Holtankoljak.hu információi szerint szerdán egy újabb számottevő árenyhítés érkezik. A benzin ára 8, a gázolajé 10 forinttal kerül lejjebb.
Hirdetés

Hiába kap most jelentősebb ármérséklést a dízel, így is jóval drágább marad, szerdától 406, míg a 95-ös benzin 356 forintos átlagáron lesz tölthető. Bár a töltőállomások között igen jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos szórások is adódnak, az biztos, hogy a benzin mindenhol érezhetően olcsóbb lesz.
Az előrejelzések szerint a benzin árelőnye hosszú távon megmarad, most csaknem 100 forinttal olcsóbb literenként, mint egykori, 450 forintos, 2012-ben adódott csúcsszintjén. A gázolaj csúcsára szintén 2012-ben, hasonló magasságban adódott. Az töltőállomások jelentős árszórása miatt az e hétre jutó átlag feletti ármérséklés ellenére is igaz az örök érvényű tanács, hogy több múlik a benzinkút megválasztásán, mint a tankolás - héten belüli - idején.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?