Alig jelent meg a friss Porsche 911-es, hamar jön a teljesen új

Először látható kémfotón a következő generációs Porsche 911-es

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pár hónapja kijött a 911-es sorozat frissítése, de az élet nem állt meg a Porschénál. Már készül a 2018-ra várt hibrid utód.


Megjelentek az első kémfotók a Porsche 911-es következő generációjáról. Az aktuális 911-est, azaz a 991-es szériát 2011 őszén mutatták be, és idén szeptemberben jelent meg a már turbómotoros, frissített változat. Közben szépen jönnek ki az újabb karosszériaváltozatok is, de a háttérben két szálon fut a 911-es sorozat fejlesztése. Várható a 911 Turbo, a GT3 és a remek GTS átdolgozása is, de mellettük már nagyban készül a következő széria, ami egy sor eddig nem látott újdonságot fog hozni.
Hirdetés


A képeken még egy korai tenyészpéldányt látunk, ami már a saját vázszerkezetén nyugszik, de még a ma kapható modell módosított karosszériaelemeit hordja. Látszik is rajta ez a fajta toldozás. A legfeltűnőbb jelnek talán a ma ismerttől eltérő kerékjárati ívek tekinthetőek. A szélesítés alá új futóművet építették be, de nem is ez lesz a legnagyobb újdonság, hanem, hogy a 2019-es modellévtől lehet majd hibridként is rendelni a 911-est. A villanymotor feltételezett jelenléte részben magyarázatot is adhat a szélesebb nyomtávra. A Porsche kifejezett célja, hogy választ adjon az elektromos kihívókra, mint a Tesla Model S legerősebb változata és egyben felkészüljön a 2020-as környezetvédelmi normákra is. Nem ez lenne az első hibrid Porsche, de ez lehet az első hibrid zuffenhauseni sportmodell. A következő szériában is duplaturbós boxer hathengeres lesz az alapváltozat, az erősebb hibrid hajtásláncot a Carrerra S kaphatja meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?