Aligha akad biztonságosabb autó az új Toyota Yaris Crossnál

5 csillagos eredménnyel zárt a Yaris Cross az ANCAP tesztjén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ausztráliában már sor került a Toyota Yaris Cross töréstesztjére, melyen a japán gyártó autója több mint meggyőzően szerepelt.

Immár a 4. új generációs Toyota kapott maximális 5 csillagot az ANCAP (Ausztrálázsiai Újautó-értékesítési program) töréstesztjén. A C-HR, a RAV4 és a Highlander után a Yaris Cross is lehengerlő eredménnyel zárta a rendkívül szigorú vizsgálatokat. Fontos kiemelni, hogy az európai tesztektől némileg eltér az ausztrál sztenderd, de a legtöbb esetben a végső eredmények nem térnek el.
Hirdetés
A többlépcsős teszt során a felnőtt és gyermek utasok védelme is 86 százalékos értékelést kapott, míg a gyalogos- és kerékpáros-védelem 78 százalékos értékelést mutatott. Az autóba beépített biztonsági segédrendszereket 82 százalékosra értékelték a szakemberek, mellyel a Yaris Cross a kategóriájában a legjobb eredményt érte el, de a gyalogos- és kerékpáros-védelem is a legjobbak közé emeli az új típust. A Yaris Cross esetében alapos tesztelésen esett át a vezetéstámogató rendszerek zöme is. Az automatikus vészfékező rendszer (AEB) 100 százalékos hatékonysággal képes volt elhárítani a vészhelyzeteket, de hasonlóan jól vizsgázott az éberségfigyelő-, vagy a sávelhagyó-rendszer is. A japán gyártó ugyanakkor nem csak balesetek megelőzésében jár élen. A Toyota ugyanis a tűzoltók számára külön tájékoztatókat biztosít, hogyan kell ártalmatlanná tenni a hibrid hajtásláncot egy esetleges baleset esetén, illetve pontosan meghatározza a gyártó, hogy hol kell elvágni a karosszériaelemeket annak érdekében, hogy az utasok biztonságban kiemelhetőek legyenek a roncsból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?