Alkatrészhiány miatt leáll a kecskeméti Mercedes gyár

Néhány napos szünet következik a kecskeméti Mercedes gyárban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig ért véget a tervezett, egyhónapos gyárleállás, most kellemetlen szituáció miatt szünetel a Mercedesek gyártása itthon.

Tíz napig kénytelen szüneteltetni a gyártást a kecskeméti Mercedes gyár. A leállás január 20-án, szerdán kezdődik a közlemény alapján, amit a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. juttatott el az MTI-hez. Pedig épp elkezdődött a munka az egyhónapos termelési szünet után, hiszen január 17-én, az éjjeli műszak kezdte újra a termelést. Az a leállás azonban tervezett volt, szokás szerint a téli munkálatokkal a gyár az idei termelési évre készült fel. Az átfogóbb átépítési munkák miatt a téli termelési szünetet 2020. december 18-a és 2021. január 17-e között tartották. Tájékoztatásuk szerint azonban, egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban. Ez hat ki Magyarországra is, ezért másfél hétig, január 20-a és január 30-a között a kecskeméti gyár ismét leáll. A gondok abból adódnak, hogy a chipgyártó vállalatok egy része a koronavírus-válság alatt átállt a szórakoztató elektronikai alkatrészek gyártására. Pontosan azért, mert az autógyárak szerte a világon leálltak. Most viszont nem tudják kielégíteni az ismét lendületbe jött autóipar igényeit. Egyébként pont a tervezett termelési szünetet megelőző napokban, december 14-én jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kecskeméten, hogy 50 milliárd forintos beruházással bővítik a kecskeméti gyárat, és a vállalat megkezdi Magyarországon elsőként a tisztán elektromos meghajtású autók gyártását, az első magyar villanyautó a Mercedes-Benz EQB lesz.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?