Állami támogatással is megvehető lesz: idén jön a Mercedes GLB

Öt- és hétüléses kivitelben érkezik a Mercedes-Benz GLB

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb SUV érkezik a Mercedes kínálatába, a GLA és a GLC közötti rést tölti ki a GLB, kategóriájában egyedülálló konfigurációval.

Az idei év vége felé kerül a szalonokba a nevében is vadonatúj Mercedes GLB, mely szögletes formájával hasonlít a kínálat legnagyobbjára, a szintén hét férőhelyes GLS-re, a GLB esetében is a leghátsó sor helykínálata követelte meg a dobozszerűbb formát. Komoly piaci előnyre tehet szert a GLB, ugyanis kategóriájában szokatlan a hétüléses kialakítás (alapáron ötszemélyes kivitelben lesz kapható), az Audi Q5, BMW X3 és a Volvo XC60 esetében felárért sem ültethető be hét személy. A GLB méretben nagyon közel lesz a GLC-hez, a két modell között csupán 2 centi lesz a különbség a kupéként is elérhető GLC javára.
Hirdetés
Az új jövevény a Mercedes MFA II platformjára épül, elöl a szokásos MacPherson felfüggesztést kapja, a hátulja alá viszont multilink felfüggesztés kerül, felárért változtatható csillapítással. A GLB akár költözésben is komoly segítség lehet, ugyanis a raktér egészen 1755 literig bővíthető, 5 személlyel a fedélzeten pedig 560 liter áll a rendelkezésre. A beltér a manapság szokásos mercedeses elemekből épül fel, a GLB is megkapja az LCD kijelzős műszerfalat, az A-osztályban is megismert kormányt, légbeömlőket és középkonzolt találni a GLB fülkéjében is. A modell bevezetésekor négyféle kivitelben lesz kapható: a GLB 200 orrába a Renault-Daimler fejlesztésű 1,3-as benzines kerül 161 lóerővel, a GLB 250 motorterébe 2 literes benzines költözik 218 lóerővel. Dízelből is kétféle teljesítmény lesz, de csak egyféle lökettérfogattal: 2 literes motort kap a GLB 200d 148 lóerővel, illetve ugyanennek a blokknak a 187 lóerős változata hajtja a GLB 250d 4Maticot. A nagyobb gázolajos ajánlható leginkább terepjárásra, ugyanis ehhez a modellhez lesz elérhető off-road mód és lejtmenetvezérlő, persze azért a GLB is inkább a városi terepjárók mezőnyét gazdagítja. A típushoz manuális váltót nem kínálnak: a benzineseket hétsebességes duplakuplungossal szerelik, a dízelek nyolcsebességes automatát kapnak. A hírek szerint tovább bővül majd a paletta, jövőre érkezhet a GLB35 és a GLB45 AMG, várhatóan az A-osztály ugyanilyen számozású kiviteleinek motorjaival. Akinek fontos a zöld rendszám, annak még egy kicsit várnia kell, a hírek szerint még fejlesztés alatt van egy hibrid modell, melynek elektromos hatótávja az ígéretek szerint 50 kilométer lesz, de egy teljesen elektromos modell (EQB) is érkezhet a GLB alapjaira.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?