Állítólag már teszteli az új csodatraffipaxokat a rendőrség

Nem csak a gyorshajtók reszkethetnek, mindenre lőni fog az új traffipax

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavalyi történet, hogy új traffipaxokat, komplex ellenőrző készülékeket szerzett be a rendőrség. Állítólag már tesztelik őket.

Szinte csak emlékeztető tavalyról, hogy 720 millió forintért szerzett be a rendőrség újfajta sebesség-ellenőrző berendezéseket, melyek nem csak a gyorshajtás regisztrálására, számos egyéb szabályszegés kiszűrésére is alkalmasak. Az új, hivatalos nevükön komplex ellenőrző készülékek (KEK) közül 160 mobil és 365 fix telepítésű lesz, utóbbiak a Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (KKEP) nevet is viselhetik. Eredetileg úgy volt, hogy még tavaly év végéig hadrendbe állnak, ám az InfoRádió értésülései szerint még csak hitelesítésük történt meg, tesztelésük pedig most zajlik. Hamarosan - az InfoRádió szerint már e hónapban - az új csodafegyverekkel vadászhat a rendőrség az autósokra.
Az új készülékek a gyorshajtás regisztrálása mellett nagyfelbontású kameráik segítségével felismerik és rögzítik a szabálytalan sávváltást, a leállósáv vagy a buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályainak megszegését, a biztonsági öv használatának elmulasztását vagy a kézben tartott készülékes telefonálást is. Továbbá aktualitást ad számukra, hogy rendszámfelismerő-rendszerük segítségével képesek adatokat lekérni a hatósági nyilvántartásokból − így útdíj, útvonalengedély, behajtási engedély, bírság-behajtás kapcsán is ki tudják szűrni a tilosban járó autókat és autósokat.
Hirdetés

Az új készülékek bevezetésének idejéről a rendőrség sajtószolgálatát is megkérdeztük, várjuk válaszukat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Ja, és a statisztika szerint, a közlekedési balesetek mindössze 3%-át okozza a gyorshajtás, ez is azt bizonyítja, hogy ez csak egy gusztustalan rablás, a hatóság részéről. Ha elkezdenék kiszűrni az agresszív, ittas, drogos vezetőket, 1000-szer nagyobb haszna lenne a közlekedés biztonságára.

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Átvizsgálnám a sok felesleges, indokolatlan sebesség korlátozó táblákat is, nagy része nem indokolt. Szigorúan csak a pénz beszedésre van kitéve. Pl.: Enying egész területén a max. seb. 30 Km/h!!! Mindenki idegbeteg tőle, sokkal nagyobb veszélyforrás, mintha engedné a forgalmat a megszokott 50-el.

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Mi a problémád a hozzászólásommal?

  Engem az, amin polemizálsz, nem érdekel. Hamar indulok és jó ideje nem késtem sehonnan. Te kínlódsz, nem én.
  Basszús, qrva sok időd lehet. 🙂

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Szerintem nincs mit megoldani.
  Ha késésben vagy és ezért sietsz, átléped a megengedett sebességet és elkapnak, akkor így jártál. Nincs mentség.
  Mivel ez normális esetben ez nagyon ritkán fordulhat elő (mármint a késéből eredő sietség) és kicsi az esélye, hogy pont ott pont akkor mérnek, így a büntetés esélye elég kevés. Ha meg megtörtént, akkor be kell fizetni a bírságot és kész.
  Ha ez sűrűbben fordul elő, akkor már nem igaz az egész alap elképzelés, hiszen mindig nem jöhet közbe valami.
  Mellesleg megjegyzem, hogy a késésből, sietségből “száguldozó” a legveszélyesebb, mert nincs hozzászokva a helyzethez.
  Sokkal jobb, ha ezt valaki rutinból csinálja. Nekem elhiheted. 😉

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Nem nekem kell agyalnom ezeken, hanem Neked! Minősítetted magad a hozzászólásoddal. Akkor lenne nagy káosz a közéletben, ha nem alkalmaznánk a gyorsabb haladást! Előadások, szolgálatba lépések maradnának el, nem idulnának el a tömegközlekedési járművek időben, a menetidőt nem tudnák tartani, késnének a szállítással, nem érnének be órakezdésre tanár, vagy diák, bírók, ügyvédek, felperesek, alperesek, tanúk késnék le a tárgyalást stb. Így tovább generálnák a gyorsabb haladást! Nem támogatom a gyorshajtást, ezzel kezdtem a hozzászólásomat, de nincs más lehetőség, ha a menetidő akadály lép fel. Ezt csak tudomásul kell venni.

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Szerintem ezen nem sok értelme van agyalni. Ha rohanni kell, akkor rohanni kell, ha megszopjuk, akkor így jártunk.
  Nem is tudom, hogy hova akarsz kilyukadni. De szerintem ha valahova mész (munkába, tárgyalásra, színházba, akárhova), akkor szólj előre, hogy késhetsz. Aztán vagy leszarják, vagy nem. De hogy úgy fognak rád nézni, mint egy ufóra, abban biztos lehetsz.

  Nem próbáltad meg az ELTE filozófia szakát? Sokra nem vinnéd vele, de kedvedre polemizálhatnál ilyeneken. Naphosszat! És el sem késnél a fotelből.
  😀
  Béke!

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Akik a hozzászólásomhoz azt írták, hogy időben kell elindulni, nem értik, hogy pl. munkába menet (naponta teszitek) már bevált időráhagyással megoldott a sebességhatár betertás. De egy vagy több napon egyszer csak a menetidő csúszásba kerültök, ha ididőben akartok érkezni azt csak gyorsabb haladással oldható meg!A távolságot nem rövidíthetitek le, az érkezés időpontját sem tolhatjátok ki, csak a sebesség növelése marad! Nekem is, Nektek is, Politikusoknak is, minden közlekedőnek. Ha egy szabály a gyakorlatban nem mindig betartható, a büntetés nem igazságos! Aki időben elindulást javasol, árulja el hogyan teszi? Mit vesz számításba: távolságot, forgalmat, időjárást, útviszonyokat, (úthibás utakat), sebesség korlátozásokat, dugót, csúcsforgalmat stb. Minden uticél csak a távolságban etér, milyen időtöbblettel számol? Ezt mind kifogástalanul, meg tuja határozni? Elmegyek hozzá tanulni! Higyétek el nem jó ez így. Csak egy példa: kell-e mindenhova időhatárt megszabni?
  Tegyétek meg a javaslataitokat, hátha lesz közöttük használható.

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Remélem a lézerblokkolók erre nem fognak hatni és be fogják mérni azokat is akiknek olyan van.

  Nem is értem miért legális a blokkoló. A jelzőt megértem, az ok, de a blokkoló…

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Én ezt úgy tanultam, hogy időben kel elindulni.
  Szerintem is ez a legtöbb, amit tehetünk.

  Annak idején azt mondák nekem egyszer: nem elkésett, hanem későn indult. Bölcs.

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Az indokolatlan gyorshajtást büntetni kell, de mi van azokkal akiknek időpontra kell érkezniük adott helyre? A mindennapi tevékenységünk időponthoz kötött. (munkába járás, oktatási inézménybe, szolgálatba lépés, orvosi vizsgálatra, bírósági idézésre, tárgyalásra, családi eseményekre, fellépéseknél, utazásoknál, előadásokra stb.) mindenki egészítse még ki a saját tapasztalatával. A kiindulás helyszinétől adott távolságra kell eljutnunk,. a megengedett sebességhatárok betartásával. “Időben elindulva” a közlekedést több tényező akadályozza! (időjárás változás, forgalmi viszonyok, balesetek, dugók, útviszonyok változása, útjavítások, útszűkületek, vasúti sorompó, csúcsforgalom…..folytassa mindenki a saját problémáival, tapasztalatával) Szakembertől még nem hallottam az “iduljunk el időben, bölcs tanácstól” jobb, használható javaslatot! Ha a menetidőt akadályozza valamelyik tényező(k) akkor a fizikai tövényekből megismert út-sebesség-idő összefüggésből csak a sebesség változtatásával érhetjük el úticélunkat! Nincs más lehetőség! Mindenki ezt teszi mindenki követ el megengedett sebességhatár túllépést! Senki nem adja fel, fodul vissza, ha reményt lát a cél elérésére! Nem csak gépjárművel követhetünk el megengedett sebességhatár túllépést! Minden járművel és gyalogosan is. Körültekintés nélküli átfutás a tömegközlekedési jármű megállójához! Sehol nem fogadják el azt, késtünk, büntetnek a gyorshajtáért, kirúgnak, ha késünk pl. a munkahelyről, elmarad az előjegyzére megbeszélt orvosi vizsgálat, műtét! Egy két mondatban nem lehet ezt, a minden kölekedőt érintő kérdést megoldani. Beszélni kell róla.

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  sok keveredett autós tényleg megérdemli a büntetést,mert csak mennek,nem érdekli őket a másik. de viszont,itt megint arról van szó,hogy bármiért lehessen büntetni,a lényeg valamilyen címen a pénzedet elvenni. azért (is)hogy ez a rabló banda meg a haverok továbbra is jól éljen.

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Engem ez nem zaklatott fel, mert a szabályok 99 %-át betartom, ha pedig szabálytalankodnék (1 %), akkor fizetek és kész. Izgatottan várom a további hőzöngő hozzászólásokat. 🙂

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  [url]https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10685436_702983593119382_6043248734224809973_n.jpg?oh=a6bade9d46535e39ce9dbfa2913fe1dd&oe=552AE974[/url]

Vélemény, hozzászólás?