Álmaink motorblokkja újra gyártásban!

A temérdek legendás motor között is az egyik leghíresebb a Nissan RB26-osa, újra készül!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Számtalan legendás motorblokkot említhetnénk, amiért sokan össze tennék a kezüket, ha még készülne. Most azok, akik a Nissan RB26 sorhatosában hisznek, most szerencséjük van.


Két éve már annak, hogy a Nissan motorsport részlege, a Nismo elindította Heritage programját. Ennek keretein belül számos olyan klasszikus modellhez tartozó alkatrészt küldenek újra gyártásba, melyekből még utángyártott sincs. A klasszikus modellek persze a csúcs gépeket jelentik, vagyis a Skyline GT-R sorozatot, az az R32-vel kezdve három generáción át ugyanazt a motort használta, az RB26-ot. A sorhatos duplaturbós, gyárilag 280 lóerőre papírozott, de bőven 300 fölött teljesítő motorhoz nagyon nehéz, vagy egyenesen lehetetlen új, gyári alkatrészt találni, ezen segít most a Nismo Heritage.
Hirdetés

Újra gyártásba kerül a legendás RB26 motor blokkja és hengerfeje, előbbiért minimum 440 ezer forintot kell fizetni, utóbbiért további közel 490 ezret. A duplaturbós RB26DETT N1 blokk még ennél is drágább, csak a tömb kerül 1,1 millió forintba. Emellett a motorhoz tartozó kábelköteg is elérhető, valamint további apróbb alkatrészek is. A lista folyamatosan bővül, az RB26 blokk mellett most épp az R32 GT-R tetőlemezével és a karosszéria hátsó oldalelemeivel a B és C oszlopokkal egyben érkező sárvédőkkel. Lökhárító már korábban is elérhető volt a program elejétől kezdve, hamarosan a többi modellhez is elkészülnek az új, gyári karosszériaelemek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?