Alonso a Toyotával indul a Dakaron

Az Indy 500 után új kalandot talált magának Alonso

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Habár a Tripla Koronát még nem sikerült megszereznie, mégis új kihívás után nézett Fernando Alonso. A spanyol versenyző nekivág a Dakarnak.

A következő Dakart már nem Dél-Amerikában rendezik, hiszen a legendás tereprali verseny közelebb kerül eredeti őshazájához, Afrikához. Ám még mindig nem ott rajtolnak, hanem Szaúd-Arábiában. A 42. Dakarra pedig győztesként tér vissza a Toyota, immár Fernando Alonsóval a kötelékében.
Alonso a negyedik pilóta lesz a Toyota Gazoo Racingnél a címvédő Nászer el-Attija/Mathieu Baumel duó, a 2009-es bajnok Giniel de Villiers és új navigátora, Alex Haro, valamint a rutinos Bernhard Ten Brinke/Tom Colsoul páros mellett, szóval lesz kiktől tanulnia ezt a „mesterséget”. Alonso navigátora pedig szintén nem kis név, hiszen a szintén spanyol Marc Coma ül majd a jobbján, aki motorral már öt alkalommal nyerte meg a versenyt.
Mindketten keményen készülnek már a január 5-én elrajtoló, több mint 9000 kilométeres versenyre. Eltökéltségüket jól mutatja, hogy eddig a tervezett edzéstáv több mint dupláját tették meg Európa, Afrika és a Közel-Kelet legkíméletlenebb pontjain. A Toyota pedig szintén nem tétlenkedett. Továbbfejlesztették a Hilux versenyautót, amelynek pontos műszaki adatait egyelőre nem árulták el. Az alapvető konstrukciója azonban nem változott. Az összkerékhajtású Hiluxban ötliteres, nyolchengeres szívómotor dolgozik, amely az első tengely mögött helyezkedik el. A 2019-es specifikációjú gépben ez a blokk 385 lóerőt és 620 Nm forgatónyomatékot nyújtott.
Hirdetés
A verseny tehát 2020. január 5- én kezdődik és 17-én ér véget, miközben Szaúd-Arábia három nagyvárosát is érinti az útvonal. Dzsiddából egy hosszú vargabetűvel, öt nap alatt érnek el a versenyzők a királyság fővárosába, Rijádba. Az itt eltöltött pihenőnap után a világ legnagyobb folyamatos homoksivatagján, az 1100 kilométeres Rab-el-Hálin át folytatódik a verseny. A célvonal pedig az ország jövőjét megtestesítő szupervárosban, a 2018-ban alapított, félig kész Kvidijában, Szaúd-Arábia új kulturális és szórakoztató központjában lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?